Skip to content
Tekwill invită la celebrarea diversitătății, echității și incluziunii în comunitatea IT

În a treia săptămână a lunii iunie 2021, comunitatea IT din Moldova va celebra diversitatea, incluziunea și egalitatea în comunitatea de afaceri din Republica Moldova, în cadrul evenimentului „Diversitate, Echitate și Incluziune în comunitatea IT”

Evenimentul reunește antreprenori locali pentru a încuraja și abilita participanții să-și împărtășească ideile fără limite sau frica de a fi judecați  dar  și să manifeste mai multă atenție privind respectarea normelor și etichetei culturale din regiune – credințe, convingeri, ținută sauobiceiuri.

Te invităm la evenimentul online, între 18 și 21 iunie, 2021, pe pagina Tekwill de facebook.

Ce este diversitatea? Ce este echitatea? Ce este incluziunea?

  1. Diversitatea este un concept care definește și cuprinde marea varietate de caracteristici diferite și similare care sunt împărtășite între toate ființele umane, atât personal, cât și într-un grup.  Vorbim despre rasă, etnie, sex, dizabilitate, orientare sexuală, religie și multe altele. De asemenea, aceasta ia în considerare diversitatea intersecțională, atunci când identitatea oamenilor este formată dintr-o serie de identități subreprezentate. 
  2. Echitatea este tratamentul echitabil, accesul, oportunitatea și avansarea pentru toți oamenii, încercând în același timp să identifice și să elimine barierele care au împiedicat participarea deplină a unor grupuri. Îmbunătățirea echității implică creșterea dreptății și echității în cadrul procedurilor și proceselor instituțiilor sau sistemelor, precum și în distribuția resurselor acestora. 
  3. Incluziunea este actul de a crea medii în care orice individ sau grup poate fi și se simte binevenit, respectat, susținut și apreciat pentru a participa pe deplin. Un ecosistem incluziv și primitor îmbrățișează diferențele și oferă respect în cuvinte și acțiuni pentru toți oamenii.

Cum va aborda evenimentul conceptul DE&I?

Evenimentul se va desfășura în formatul de seminare web, masterclass-uri și prezentări ale experților. Fiecare dintre acestea se va concentra pe tema diversității, echității și incluziunii.

Urmăriți pagina evenimentului pentru agendă: https://www.facebook.com/events/301147131648902/?ref=newsfeed

Care este scopul?

Această inițiativă are drept scop de a încuraja liderii comunității și angajatorii să se gândească conștient la DE&I în rândul startup-urilor și a angajaților. Vrem să încurajăm comunitățile regionale pentru a crea o rețea antreprenorială națională care să reflecte diversitatea pe care o vedem în lume.Pentru a vă alătura mișcării globale, vă invităm să completați acest sondaj pentru a cunoaște situația actuală cu aplicarea politicilor de diversitate, echitate și incluziune în rândul angajaților IT: https://forms.gle/56p6gTWEJPUVMLpD8
Termen: 18 iulie. Rezultatele vor fi prezentate la evenimentul oficial Tekwill DE&I Online, în perioada 18-21 iunie 2021. Rezultatele vor fi prezentate anonim! Ia un minut și îndeplinește formularul despre diversitate, incluziune și echitate în Republica Moldova, în domeniul IT.

Invităm toată comunitatea să se alăture evenimentului online public pe pagina de facebookși să participe la conștientizarea politicii de diversitate, echitate și incluziune în țara noastră, societate și comunitățile din regiuni.


Inițiativa „Diversitate, Echitate și Incluziune în comunitatea IT”, este organizat de Startup Moldova cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Suediei în cadrul Proiectului ”Tekwill” implementat de ATIC.

Parteneri:
Startup Moldova, Izzara, TechWomen, ATIC
Contacte: salut@izarra.co, community@startupmoldova.digital

More
STORIES

Shopping Cart
There are no products in the cart!
0