Skip to content
Cele mai căutate profesii tehnice le găsești la „Tekwill Academy”. De 4 ani, programul aduce inovație în educație!

Timp de 4 ani, proiectul „Tekwill Academy” aduce tehnologiile informaționale mai aproape de toți cei care au finalizat studiile universitare și și-au dorit o recalificare sau dobândirea de noi competențe profesionale pentru un viitor în IT. Cu 10 cursuri în derulare, inițiativa a instruit sute de persoane care în prezent sunt angajate în cele mai mari companii IT din țară, a educat profesori de la instituțiile de învățământ superior din Moldova și a oferit instrumente educaționale pentru mii de tineri în lansarea și dezvoltarea propriilor proiecte. „Tekwill Academy”a fost creată și funcționează în cadrul proiectului TEKWILL implementat de Asociația Națională a Companiilor din domeniul TIC cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltarea Internațională (USAID) și Guvernul Suediei.

Într-un mediu inovativ, urmând ultimele tendințe de pe piața muncii din domeniul IT, „Tekwill Academy” pregătește cursuri pe teme specifice, după o curriculă actualizată, predate de traineri profesioniști din domeniul TIC din Moldova și de peste hotare. Din dorința de a oferi educație tehnologică și de a susține dezvoltarea industriei nu doar în capitală, în ultimii doi ani, proiectul s-a extins în nordul și sudul țării, iar astfel, proiectul TEKWILL dă startul „[r]evoluției  care cuprinde toată țara”.

Marcela Lupșa, absolventă, cursul Manual Quality Assurance: „Despre proiectul Tekwill am aflat abia când s-a deschis, era la începutul începuturilor. Și pentru mine era un loc special, chiar magic.”

Tatiana Ciaglic, absolventă, cursul Web Development: „Consider că ceea ce face Tekwill este foarte util și necesar pentru țara noastră. Mi-a plăcut programul, mi-a plăcut abordarea practică. Noi real lucram asupra proiectelor și site-urilor noastre. Practic, în timp ce învățam – aplicam în practică, ceea ce este foarte important atunci când înveți tehnologiile. Abilitățile pe care le-am obținut aici le-am pus în practică în continuare în activitatea mea de specialist în instruirea electronică. Obținând instruire la Tekwill am lansat un startup – ceea ce pentru mine este o mare reușită.”

Andrian Garștea, absolvent, cursul Web Development: „Informația pe care am obținut-o aici mi-a fost foarte importantă. Asta deoarece sunt zile în care la serviciu întâmpim un fel de bariere pe care nu le pot trece. Datorită cursului pe care l-am avut aici mi-a fost un pic mai ușor să trec de aceste obstacole.”

Iar pentru a contribui la eliminarea decalajului dintre specialiștii formați în cadrul instituțiilor de învățământ și necesitățile industriei IT, în parteneriat cu importanți furnizori internaționali, „Tekwill Academy” oferă cursuri cu certificări internaționale recunoscute la nivel mondial: Oracle, ISTQB Foundation etc.

Andrei Erhan, absolvent, cursul Pyton și Machine Learning Unlocked: „ După finisarea acestui curs, eu deja am obținut un internship, urmează angajarea în câmpul muncii.”

Eugen Valah, absolvent, certificare ISTQB Foundation Level, certificare Agile Tester Extension: „Eu vin din alt domeniu, la fel ca mulți alții care studiază la Tekwill. Am avut nevoie de un certificat care demonstrează cunoștințele mele. Am avut oportunitatea de a susține examenele ISTQB Foundation Level și Agile Extension.”

Succele proiectului nu se termină aici.„Tekwill Academy” continuă să se extindă în regiuni. Profesioniștii din alte domenii, entuziaștii și toți cei interesați de IT pot alege să studieze unul din cursurile pe care programul le pune la dispoziție, iar ulterior – angaja chiar la ei în regiune, în cadrul companiilor de profil.

Corina Damaschin, manageră de proiect „Tekwill Academy”: „Timp de 4 ani, am instruit peste 1300 de participanți în cadrul cursurilor, am avut peste 5 mii de participanți la activități precum meeting-uri, lab-uri, webinarii, diverse evenimente în cadrul centrului Tekwill dar și online. În viitor, planificăm să ne extindem în mai multe orașe, deci să fim ghidul tău IT la tine în localitate – mai aproape și mai accesibil.

„Tekwill Academy” oferă inclusiv programe de pregătire pentru certificări internaționale: Cisco, Oracle, Cyber Security & Networks, SQL Fundamentals, JAVA Fundamentals etc. În perioada 2018 – 2020, peste 150 de specialiști și-au certificat cunoștințele în domeniu.

More
STORIES

Shopping Cart
There are no products in the cart!
0