Skip to content
Tekwill, în parteneriat cu StrategEast, lansează programul de mentorat “Epam UpSkill”

Deoarece lipsa capitalului uman în domeniul IT din Republica Moldova este un subiect abordat cel mai mult de către angajatori, scopul acestui program este de a îmbunătăți și de a dezvolta noi competențe la angajații din domeniul IT și de a obține specialiști de calificare înaltă, piața forței de muncă reconstituindu-se pe plan local.

Realizarea acestui obiectiv se face prin transferul de cunoștințe și prin schimbul de experiență și know-how, de la specialiști internaționali la dezvoltatori locali.

De utilitatea acestor programe menite să extindă cunoștințele tech beneficiază cel mai mult economiile în curs de dezvoltare, care au piața forței de muncă neadaptată suficient la viteza accelerată a progresului tehnologic, unde este absolut necesar transferul continuu al culturii de afaceri internaționale.

Oportunitatea de studiu și angajare fiind destinată pentru 20 de dezvoltatori IT aflați la începutul carierei.

Fiecare participant va avea parte de o instruire individuală din partea unor mentori de top, din una din cele mai cunoscute companii IT la nivel global – EPAM Systems. Programul se derulează în format online, doar în weekend, pe o perioadă de la 4 la 8 luni, așa că poate fi combinat cu actualul job. La finalul programului se va obține certificatul de completare a acestui program, iar unii dintre participanți vor primi o ofertă de muncă  în cadrul EPAM sau alte companii IT cu profil similar.

Pentru a obține accesul la acest curs, persoanele interesate trebuie să aibă vârsta 18 – 30 ani, cu cel mult 2 ani experiență de lucru în domeniu. Deasemenea, sunt necesare cunoștințe de bază IT (programare, testare) și a limbii engleze (B1). Disponibilitate de prezență online: 4-6 ore pe saptamana, în zile de weekend.

EPAM este un lider mondial în dezvoltarea produselor IT, cu o echipă de 30 de mii de oameni din 25 de țări. Compania consultă, proiectează și construiește soluții tehnologice ce optimizează și ajută să crească afaceri, lansate în orce colt al lumii. Conform unui număr de 3 mii de recenzii pe platforma Glassdoor, EPAM este recomandată pentru echilibrul dintre muncă și viața personală, condițiile de muncă, salariile competitive, iar 90% dintre angajați ar recomanda compania unui prieten.

„Oportunități mai bune de angajare” este un program dezvoltat de TEKWILL în parteneriat cu StrategEast, implementat de către Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC, cu sprijinul partenerilor de dezvoltare USAID și Suedia.

More
STORIES

Shopping Cart
There are no products in the cart!
0