Skip to content
Tekwill Ambassadors Program 2022

În data de 30 Noiembrie 2022, Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC a lansat ediția anului 2021 al Programului ”Tekwill Ambassadors”, o inițiativă prin care oportunitățile de dezvoltare vin mai aproape de toți cei interesați și le oferă susținerea și resursele necesare pentru a atinge performanța în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (TIC). Programul este realizat cu susținerea financiară din partea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei în cadrul proiectului ”Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC Tekwill”.

Ambasadorii edițiilor precedente au fost: MentorMe cu sesiunile “MentorMe Lab” și cele FinTech, Dreamups cu “Upcelerator” și Hackathonul “Inovație pentru munca la distanță”, Academia Rockit cu “Rock It Conference”, “Moldova Developers Conference” implementată cu sprijinul Fusion Works, Riift Studio, Dimgan Service cu platforma BOLD, BEST – organizatorii ai “European BEST Engineering Competition” și ale sesiunilor “Tech Talks”, Sigmoid cu “Natural Language Processing Camp”, Comunitatea Filiere Anglofone (FAF) – organizatorii evenimentelor “Programmer’s Day” și ale atelierelor “Django Girls” cu Django Girls Chișinău la fel și ale Conferințelor organizate împreună cu Ruby Wine, Ignite Chișinău cu evenimentele sale de amploare, Technovation Girls Moldova cu Technovation Challenge, întâlnirile în cadrul Moldova Python Community, Clubul Ingineresc Micro Lab cu “Engineering Talks” – Program de instruire, Dezvoltarea abilităților în BIM (Building Intelligence Model), sesiunile “Future HR Conference” organizate de GAUS, ”Proporție” SRL și Gustos Life – organizatorii Conferințelor Wine Tech, Bosal Solutions cu inițiativa Agrodrone – Agricultura de precizie, lista poate continua.

Din 2018, Ambasadorii Tekwill au impactat peste 15000 de tineri, studenți, profesioniști, antreprenori și au implicat comunității de mentori, experți și traineri în cele mai diverse domenii de expertiză.

În cadrul Programului vor fi susținute inițiativele și proiectele dedicate dezvoltării domeniul Tehnologiilor Informaționale prin acțiuni educaționale și de consolidare a antreprenoriatului. Propunerile de proiecte por fi înaintate de persoane fizice, organizații non-guvernamentale, companii și grupuri de inițiativă.

Programul Tekwill Ambassadors va susținute proiectele care vor contribui la implementarea obiectivelor:

  • Crearea oportunităților pentru integrarea produselor inovative
  • Cultivarea capacităților antreprenoriale
  • Dezvoltare instrumentelor pentru socializare, schimb de experiență și învățare
  • Integrarea regiunilor în programele naționale

Perioada de implementare a proiectelor: 31 Ianuarie – 15 iunie 2022. Termenul limită de prezentare a conceptelor 15 decembrie 2021.

Criteriile de evaluare al aplicărilor:

  • Relevanța bugetului în funcție de impactul presetat  (max. 20 de puncte)
  • Sustenabilitatea proiectului (max. 20 de puncte)
  • Capacitatea de realizare și experiență al aplicantului (max. 20 de puncte)
  • Calitatea mecanismului de monitorizare și evaluare a rezultatelor (max. 20 puncte)
  • Experiența anterioară de colaborare cu ATIC și participarea în programele Tekwill va constitui un beneficiu (max. 20 puncte)

    Inițiativele cu un punctaj total mai mare de 40 de puncte vor facilita sprijinul.

Beneficiile programului Tekwill Ambassadors:

  • Implicarea în creșterea comunității și oportunitatea de a pune în aplicare propriile idei și proiecte.

  • Suport financiar pentru implementarea inițiativelor.
  • Promovarea regiunilor și contribuția la dezvoltarea inovațiilor în Republica Moldova.
  • Acces la grupurile locale de  mentori, startup trackeri, experți și facilitatori.
  • Suport în promovarea inițiativelor către cei interesați de antreprenoriat, tehnologii și inovații prin platformele media Tekwill și Startup Moldova.
  • Suportul echipei Tekwill și Startup Moldova în desfășurarea evenimentului.

Suportul financiar acordat în cadrul Programului Tekwill Ambassadors: poate include / acoperi următoarele poziții bugetare:

  • Spațiu pentru desfășurarea evenimentelor
    (în conformitate cu situația pandemică și deciziile Comisiei Naționale pentru situații excepționale)
  • Servicii alimentare
  • Servicii tipografice
  • Servicii de promovare
  • Bilete de avion
  • Acomodare

  • Producție video și foto
  • Management
  • Streaming setup
  • Platforme online (Abonamente lunare)
  • Traduceri 
  • Mentori / Speakeri
  • Contracte individuale pentru creare de conținut (conținut media, materiale educaționale)

Detalii de bugetare:

1. La prezentarea bugetului, vă rugăm să utilizați acest template de buget, observați colonița E rândul 5, în care să introduceți pozițiile de buget solicitate spre acoperire de Tekwill Ambassadors Program.
2. Colonița F și G rândul 5, sunt destinate pentru indicarea aportului financiar de la organizatori, parteneri, sponsori ori alți co-organizatori.

3. Programul Tekwill Ambassadors, poate acoperi pînă la 60% din costul total al inițiativelor, inclusiv contribuția inkind.
  Contribuția in kind  se referă în general la bunuri, servicii și produse care nu implică bani sau care nu sunt măsurate în termeni monetari, însă au o echivalență financiară de cost. De exemplu: Tekwill poate oferi mobilă moale pentru amenajarea scenei în timpul unui eveniment, în cadrul Tekwill Ambassador poate oferi gratui, în schimb chiria mobilei de la furnizori va costa, astfel de contribuții se numesc in kind.

4. Bugetul prezentat, trebuie să conțină contribuția proprie financiară și/ori in kind.

Modul și forma de desfășurare a inițiativelor eligibile:

  1. Webinar
  2. Workshop
  3. Sesiuni de networking
  4. Sesiuni de mentorat
  5. Programe educaționale
  6. Hackathon
  7. Talk Show
  8. Podcast-uri
  9. Tutoriale video
  10. Acceleratoare
  11. Întruniri de comunitate
  12. Conferință / Summit 
  13. Campanii de comunicare

Lista poate continua și se adaptează la necesitățile aplicanților la programul Tekwill Ambassadors.

Proceduri și livrabile:

– Un Ambassador poate aplica cu mai multe inițiative.

– Ambasadorii selectați vor semna un contract cu Tekwill, unde vor fi incluse calendarul activităților, livrabilele, resursele, furnizorii și distribuția tranșelor pe perioade și livrabile.
– Achitările se efectuează direct furnizorilor post-factum, după raportarea activității
– În urma fiecărei inițiative ambasadorul livrează raportul cu atașarea statisticilor, imaginilor din cadrul activității și listei participanților(nume, prenume, email) drept dovadă a executării lucrărilor.
– Ambasadorul va ține la curent managerul programului cu toate modificările și va notifica cel puțin cu 2 săptămâni înainte de data începerii evenimentului ori programului.– Ambasadorul este responsabil pentru oferirea materialelor de comunicare către managerul programului Tekwill Ambassadors pentru plasarea pe site și rețele sociale.
– Managerul programului va expedia pachetul de documente către ambasadorii selectați și va oferi suport pe tot parcursul programului Tekwill Ambassadors 2022.
– Selecția se efectuează în cadrul comisiei pe baza criteriilor menționate mai sus.

 

Lansarea Primului call: 30 noiembrie 2021
Perioada de aplicare cu extindere: 30 noiembrie – 30 decembrie 2021
Selectarea participanților: 10 – 28 ianuarie 2022
Perioada de desfășurare a inițiativelor: Ianuarie – Iunie 2022
LINK de aplicare:https://forms.gle/afY8pGipvZsJCn2RA

More
STORIES

Shopping cart0
There are no products in the cart!
0