Skip to content
STUDIAZĂ UNUL DIN CURSURILE TEKWILL ACADEMY ȘI LANSEAZĂ-TE ÎNTR-O CARIERĂ ÎN IT

Studiază unul din cursurile Tekwill Academy și lansează-te într-o carieră în IT

Învățarea unei materii alături de specialiștii din domeniu poate deveni o rampă de acces către lumea IT absolut pentru toți cei care își doresc să descopere oportunitățile acestei industrii. De mai bine de 5 ani, proiectul Tekwill continuă să instruiască persoanele cu puțină experiență pentru ca aceștia să acumuleze cunoștințe suficiente pentru a-și crește nivelul de pregătire în lansarea pentru o carieră în IT. Unul dintre programele susținute de către proiectul Tekwill în acest sens este Tekwill Academy, o inițiativă educațională care pune la dispoziție 10 cursuri adaptate solicitărilor curente de pe piața muncii. După încheierea a zeci de ediții cu un număr de peste 30 deja finalizate, sute de specialiști au beneficiat de instruire completă și au reușit să se acomodeze cu mediul IT, chiar dacă nu au avut anterior competențe în această sferă.

Tewkill Academy – educație IT pentru viitorii specialiști

Experiența beneficiarilor Tekwill Academy demonstrează că o carieră în domeniul tehnologiilor informaționale poate începe de pe băncile școlii, după facultate, după un curs specializat sau chiar după ani grei de muncă într-un alt domeniu. Cei care au studiat unul din cursurile academiei, spun că programele au fost special concepute și sunt accesibile din punct de vedere a structurii informaționale atât pentru persoane care au cochetat cu IT-ul, cât și pentru cei fără pregătire în domeniu. Datorită bagajului de cunoștințe acumulat, însoțit de partea practică, participanții la cursuri au devenit mai productivi și la puțin timp după absolvire au obținut un job în cadrul companiilor de profil.

Oleg Cusursuz, absolventul cursului Java Fundamentals, software developer, Unifun: „Tehnologiile informaționale m-am captat cu mulți ani în urmă, mi-au dorit să dezvolt o profesie în acest domeniu, și iată, sunt angajat. După ce am terminat facultatea de Informatică de la Universitatea Tehnică din Moldova, am aplicat la cursurile Tekwill Academy. Le-am finalizat cu succes și am reușit să mă angajez în calitate de Software Developer într-o companie IT. Este prima mea experiență ca angajat și sunt mulțumit de atmosfera și oportunitățile pe care compania mi le oferă. Voi continua să obțin experiență în acest domeniu și să mă dezvolt profesional.”https://www.facebook.com/plugins/post.php?app_id=&channel=https%3A%2F%2Fstaticxx.facebook.com%2Fx%2Fconnect%2Fxd_arbiter%2F%3Fversion%3D46%23cb%3Df138502c00bf9ac%26domain%3Dwww.tekwill.md%26origin%3Dhttps%253A%252F%252Fwww.tekwill.md%252Ff323270f66172f4%26relation%3Dparent.parent&container_width=1078&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ftekwill%2Fposts%2F1770315866471165&locale=en_US&sdk=joey&show_text=false&width=

Pentru alți beneficiari, cursurile Tekwill Academy au devenit primul contact cu lumea tehnologică, care le-a oferit baza informațională necesară pentru a continua să studieze și să dezvolte abilități adaptate cerințelor actuale de pe piață. Mai mult, instruirile tehnice furnizate în mod regulat le-au permis să pună în practică cunoștințele acumulate și să se focuseze spre modulele care necesită mai multă studiere. Deprinderile IT au căpătat un plus de valoare datorită faptului că lecțiile au fost predate de traineri profesioniști din domeniul TIC din Moldova și de peste hotare.

Mihail Luca, participant al cursului Tekwill Academy: „Cursul Java Fundamentals pe care l-am studiat a fost suficient ca să îmi găsesc un job în domeniul IT. Asta deoarece resursele informaționale care ne-au fost predate au fost considerabile la capitolul calitate și volum. Vreau să obțin mai multă experiență în domeniu, ca ulterior să deschid propria companie care să presteze servicii tehnologizate. Acest lucru urmează să se realizeze în următorii 3 ani.”https://www.facebook.com/plugins/post.php?app_id=&channel=https%3A%2F%2Fstaticxx.facebook.com%2Fx%2Fconnect%2Fxd_arbiter%2F%3Fversion%3D46%23cb%3Df31971694027c4%26domain%3Dwww.tekwill.md%26origin%3Dhttps%253A%252F%252Fwww.tekwill.md%252Ff323270f66172f4%26relation%3Dparent.parent&container_width=1078&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ftekwill%2Fposts%2F1768120536690698&locale=en_US&sdk=joey&show_text=false&width=

Olga Migalatiev, participantă al cursului Tekwill Academy: „Timp de 10 ani lucrez în calitate de cercetător științific. Această muncă nu îmi aducea satisfacție morală și nici financiară. Pentru că am decis să mă autodepășesc, am aplicat la cursuri în IT. Chiar dacă anterior nu am avut nicio legătură cu industria tehnologizată, am reușit să studiez material predată, să susțin testele și să acumulez multe cunoștințe în acest domeniu. Sunt sigură că mă așteaptă o carieră prosperă în IT, pentru că îmi doresc asta și sunt pregătită să investesc în educația mea profesională. Ritmul de predare a fost în stilul „maraton”, motiv pentru care, în prezent, când simt necesitatea, revin și parcurg individual lecțiile. În următorii 5 ani, mă văd plină de inspirație, muncind în IT.”

Alege să studiezi un curs în IT

Inițiativa educațională Tekwill Academy pune la dispoziție 10 cursuri adaptate necesităților actuale din domeniu. Este vorba despre:

  • Programare în Java
  • Administrare Baze de Date cu SQL
  • Programare în C#
  • Proramare în Python
  • Rețelistică
  • Web Development
  • Testare software manuală și automată
  • Algoritmi și structuri de date
  • Managementul Proiectelor IT

Programul colaborează cu importanți furnizori internaționali, oferind cursuri cu certificări internaționale recunoscute la nivel mondial: Oracle SQL Fundamentals, Oracle Java Fundamentals și PMI-ACP Certification Training.

În anul 2018, Tekwill Academy a obținut acreditarea SEETB pentru desfășurarea examenelor de certificare în domeniul Software Testing – ISTQB, iar peste 80 de specialiști deja și-au certificat competențele în acest domeniu.

Programul Tekwill Academy a fost creat și funcționează în cadrul proiectului Tekwill, implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și Guvernul Suediei.

More
STORIES

Shopping cart0
There are no products in the cart!
0