Skip to content
INVESTITORII DE PESTE HOTARE, INTERESAȚI DE STARTUP-URILE DIN DOMENIUL FINANCIAR LA FINTECH DEMO DAY

Mai aproape de a-și scala afacerile și de a obține resurse financiare din partea investitorilor! Este vorba despre șase startup-uri tech locale din domeniul financiar, care și-au prezentat produsele la Startup Moldova Demo Day, ediția Fintech. Anterior, companiile au participat la un program de accelerare, unde și-au validat ideile și au beneficiat de toate resursele pentru a-și consolida startup-ul, dar și pentru a obține susținere financiară. Inițiativa face parte din verticala Fintech 2021 – un program dedicat startup-urilor tech care dezvoltă soluții pentru domeniul serviciilor financiare, lansat de Startup Moldova, care se desfășoară în parteneriat cu MAIB și Mastercard, cu suportul USAID și al Suediei, în cadrul proiectului TEKWILL. 

Afacerile fintech, nou înființate, și-au prezentat ideile inovative în fața investitorilor străini, dar și a reprezentanților companiilor financiare din țară, care se implică tot mai mult în promovarea și dezvoltarea industriei. Toate, cu scopul de a atrage fonduri financiare, dar și de a stabili conexiuni cu potențialii clienți și membrii comunității. Echipele care sunt în căutare de resurse financiare pentru a-și scala afacerile în domeniul fintech sunt:

  • PayA –  o soluție inteligentă care are drept scop facilitarea tranzacțiilor financiare din orice colț al lumii, rapid și ieftin;
  • AutoPiața – un ghișeu unic pentru a cumpăra/vinde un automobil. Platforma poate calcula sumele de leasing, întreținerea anuală a vehiculului, dar și alte costuri necesare pentru automobile;
  • MyID – o soluție echivalentă pașaportului digital, care facilitează obținerea diferitor tipuri de acte de la instituțiile statului;
  • Scoring4business – un sistem eficient de notare pentru piața B2B;
  • BillHeap – procesarea rapidă a facturilor, după introducerea datelor, cu ajutorul inteligenței artificiale;
  • DOMO – o platfomă suport de taxe în industria imobiliară;

Ana Chirița, Directoare Proiecte Strategice, ATIC:
În secolul digitalizării, companiile din domeniul IT sunt tot mai deschise să dezvolte soluții tehnologice care să faciliteze accesul la servicii și produse din diferite domenii. Suntem conștienți de faptul că Fintech este o industrie cu mare potențial de dezvoltare, iar startup-urile de la Demo Day confirmă acest lucru. Ne dorim să obținem resurse financiare și astfel să trecem afacerile la altă etapă de dezvoltare, inclusiv peste hotare țării. Datorită suportului oferit de către partenerii noștri, MAIB și Mastercard, am implementat cu succes etapele de mentorat, pilotare și testare a acestor produse digitale.”

Valeriy Kardash, Manager, Business Development, Mastercard Ucraina şi Moldova:
Este o plăcere să fiu parte a acestei atmosfere ce abundă de inovație, unde se nasc idei și soluții ce vor aduce beneficii societății. Le doresc succes participanților care aduc idei noi și plus valoare industriei financiare. Este o plăcere să susțin aceste inițiative și să împărtășesc din experiența mea cu noua generație de antreprenori.”

Giorgi Shagidze, CEO, MAIB:
Vedem că se extind viziunile și proiectele de dezvoltare privind sfera banking-ului, se adaugă elemente digitale și se îmbunătățesc procesele fizice. Alături de echipa mea, abia aștept să văd ce istorii și startup-uri interesante și deosebite au pregătit participanții, ca să putem merge la nivelul următor împreună, fapt pentru care le mulțumesc anticipat.”

Investitorii, interesați de startup-urile Fintech

Fintech Demo Day a adunat investitori atât din țară, cât și de peste hotare. Companiile interesate de a cunoaște startup-urile autohtone, dezvoltatoare de soluții financiare IT, au participat la eveniment, au adresat întrebări pentru a cunoaște mai bine noile companii create, perspectivele de evoluție a business-urilor, dar și planurile de îmbunătățire a produselor și a serviciilor create.

Levan Kavtaradze, director de investiții, TMT Investments PLC:
„TMT Investments este o compania de investiții care, în decurs de 10 ani, a oferit sprijin financiar pentru circa 80 de companii din lume. Acum a venit momentul să creștem investițiile și în Republica Moldova. De aceea, sunt încântat să iau parte la acest eveniment și să cunosc soluțiile inovative propuse de antreprenorii locali. Eu și echipa mea cu siguranță vom descoperi startup-uri interesante și vom avea multe de discutat după prezentări.”

Jakub Stracina, investitor, KAYA VC:
„Vreau să mulțumesc organizatorilor pentru această idee minunată, de a aduna la un loc oameni talentați, creativi și perseverenți, care vor împărtăși cele mai inovative idei și soluții pentru domeniul financiar. Apreciez efortul participanților de a pregăti prezentări captivante și discursuri convingătoare ca să atragă investițiile necesare. Particip a doua oară la așa eveniment și sunt bucuros să văd că ecosistemul antreprenorial din Moldova se extinde și înregistrează succese și sper să creăm parteneriate cu mulți dintre participanții evenimentului.”

Programul Verticala FinTech 2021, susținut de MAIB și Mastercard, se va încheia în luna octombrie, atunci când va avea loc  Fintech Moldova Conference 2021, la care vor participa experți, startup-uri și toți cei asociați industriei financiare. În cadrul evenimentului, vor fi discutate provocările industriei, nevoile consumatorilor și potențialul soluțiilor fintech, pentru a construi noi modele de afaceri prin care băncile, companiile din domeniul serviciilor financiare și alți jucători de pe piață ar putea oferi cele mai bune servicii clienților și partenerilor de business.

Link la sursă 

 

More
STORIES

Shopping cart0
There are no products in the cart!
0