Skip to content
Descopera cariera de mobile developer împreuna cu Dinu Coscodan!

Find elev, Dinu se simțea atras de obiectele cu profil real. Primul contact cu calculatorul l-a avut în clasa a 7-a, astfel a apărut interesul față de informatică și științele calculatorului. Însă, find licean, era indecis față de viitoarea vocația profesională, iar un factor important în acest sens a fost lipsa de informație. Nu existau articole, tutoriale, istorii de succes care l-ar putea ajuta să înțeleagă mai bine diverse domenii.

“Chiar dacă aleg să fiu programator, nu înțelegeam ce voi face zilnic, ce presupune activitatea de programator”

P.S. Ce bine că astăzi există proiectul Aleg Cariera IT, care te ghidează în carieră și te ajută să înțelegi mai bine domeniul tehnologiilor informaționale

Primul pas în lumea IT

Dinu a ales să studieze IT la Universitatea Tehnică a Moldovei, iar primul pas în cariera sa ca iOS Developer a fost destul de spontan. În cadrul universității erau organizate diverse întâlniri cu reprezentanții companiilor private.  Una din cele mai stringente probleme la acel moment a fost faptul că nu puteai fi angajat dacă nu ai experiență. În final, Dinu a primit o sarcină practică de la una din companiile private. 

Am trecut cu brio acest challenge și, în așa mod, a început cariera lui Dinu ca Mobile Developer.

Ce este Mobile Development?

Într-un scurt video, Dinu ne face o introducere în Mobile Development. Vezi care sunt abilitățile și tehnologiile necesare pentru a face primul pas în acest domeniu.

Telefoanele noastre mobile stochează o cantitate enormă de informație. Pe baza aceasta, misiunea de bază a unui dezvoltator iOS sau Android este dezvoltarea aplicațiilor care vor ușura viața utilizatorului. Un mobile developer aduce un funcțional inovativ, util și practic în buzunarul clientului.

Rutina zilnică a unui dezvoltator este o combinație reușită de lucru în echipă, întâlniri zilnice, planificarea și rezolvarea problemelor.

De ce aș alege acest domeniu?

Dinu afirmă că numărul utilizatorilor de telefonie mobilă este în creștere. Acest aspect ne indică faptul că un specialist în Mobile Development va fi la mare căutare în următoarea perioadă. Un alt factor important, este crearea parcului IT. Acest organ protejează și susține angajații din sectorul TIC. De ce însă ai alege să fii Mobile Developer?

“Un programator este într-un continuu proces de autodezvoltare, pentru că sarcina lui de bază este rezolvarea a problemelor. Astfel, acest domeniu îți permite să vezi aportul tau la dezvoltarea unui produs pe care îl utilizează milioane de oameni”

Un sfat bazat pe propria experiență

Este foarte important să faci primul pas și să începi să te dezvolți ca Mobile Developer. Un proiect simplu este deja un început bun, pentru că cel mai bine înveți din practică. Ca să faci acest prim pas în cariera ta de Mobile Developer e suficientă baza pe care o primești la orele de informatică din liceu.

“Nu ezita și nu-ți fie frică, încearcă!”

Te invităm să descoperi mai multe detalii referitor la Mobile Development joi, 06.08.2021, ora 16:00, pentru a afla toate secretele din spatele unei cariere de succes în acest domeniu.

Invitat special: Dumitru Cîrlan, Mobile Developer la Orange Systems.

Proiectul “AlegCarieraIT” este realizat de Tekwill Academy în cadrul proiectului Tekwill , în parteneriat cu compania Pentalog, Best4u International, Orange, JivyGroup, Spooky House Studios, CreateGo, ISD, Deeplace, Amdaris, Moldcell, implementat de către Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC, cu sprijinul partenerilor de dezvoltare Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și Suediei.

More
STORIES

Shopping Cart
There are no products in the cart!
0