Skip to content
Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

„TEKWILL ÎN FIECARE ȘCOALĂ”- PROGRAM COMPLEX DE CURSURI EXTRA-CURRICULARE! DEPUNE DOSARUL PENTRU A FI PRINTRE PRIMII CARE ACCESEAZĂ CURSURILE INOVATIVE

May 5, 2020

 

Ai crezut în puterea educației și în posibilitatea de a crește o generație de tineri care să poate face față provocărilor economice actuale. Mobilizarea ta, ne-a încurajat să punem bazele celui mai ambițios proiect non-profit din domeniul educației – „Tekwill în fiecare școală” – un program complex de cursuri extra-curriculare, care își propune să dezvolte abilitățile copiilor, pentru a fi mai pregătiți pentru profesiile de mâine. Inițiativa prevede dezvoltarea mai multor conținuturi gratuite pe domenii prioritare accesibile tuturor instituțiilor de învățământ secundar general din Republica Moldova. Crearea cursurilor a fost posibilă prin mobilizarea eforturilor financiare ale sectorului privat și ale cetățenilor din țară și diasporă (în cadrul campaniei de crowdfunding TwentyTu, desfășurată în anul 2018), precum și ale partenerilor de dezvoltare externi – PNUD Moldova, USAID, Suedia. Proiectul se bucură și de suportul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, la baza parteneriatului stând Memorandumul de Înțelegere semnat la 14 iunie 2018.

Ana Chirița, directoarea Proiectului TEKWILL: „Transformarea educației este un angajament comun, care poate fi realizată doar cu ajutorul eforturilor depuse de membrii întregii comunități. Iată de ce le aduc sincere mulțumiri companiilor, cetățenilor din țară și din diasporă, dar și partenerilor externi pentru susținere, grație căreia vom crește capitalul uman al țării noastre. Proiectul conține lecții orientate pe învățarea practică, dezvoltarea creativității, gândirii critice, abilităților de comunicare interpersonală și a spiritului de echipă, oferindu-le elevilor competențele necesare pentru a aplica în mod interactiv concepte științifice, inginerești și antreprenoriale.”

 

Ce cursuri vei găsi pe platforma „Tekwill în fiecare școală”?

„Tekwill în fiecare școală” își propune transformarea educației din RM, atât prin dezvoltarea de conținut digital interactiv, cât și prin introducerea în procesul de predare și învățare din cadrul instituțiilor de învățământ a noilor metodologii: învățarea mixtă („blended learning”) și clasa inversată („flipped classroom”).

Beneficiarii vor putea accesa următoarele cursuri:

 1. Programarea Algoritmilor în C / C ++
 2. Inteligența Artificială
 3. Proiectarea și Dezvoltarea Web
 4. Proiectarea și Dezvoltarea Aplicațiilor Mobile
 5. Design Grafic
 6. Video Storytelling
 7. Inteligența Emoțională
 8. Antreprenoriat

Cursurile pot fi studiate în mod individual, cât și ghidate de un profesor în timpul orelor, prin introducerea acestora ca discipline opționale. Lecțiile sunt prevăzute pentru elevii cu vârste cuprinse între 13-19 ani .

 

Fii parte a programului pilot!

Tatiana Alexeev, coordonatoarea proiectului „Tekwill în fiecare școală”: „La prima etapă, în cadrul programului pilot, vor fi selectate 30 de instituții de învățământ, primele din țară care vor putea oferi elevilor oportunitatea de studia discipline opționale, iar profesorilor – un program complex de dezvoltare profesională continuă, inclusiv integrarea unor metodologii inovative de predare și învățare în clasă. Îi invităm pe toți să-și înregistreze

instituția de învățământ în programul pilot „Tekwill în fiecare școală” și să devină parte a comunității de școli TEKWILL!”

Cursurile care urmează a fi pilotate în anul academic 2020-2021 sunt:

 1. Programarea Algoritmilor în limbajul C/C++
 2. Proiectarea și Dezvoltarea Web
 3. Design Grafic

Fiecare curs va cuprinde 34 de lecții, ceea ce va permite studierea acestora în decursul a unui an academic, câte o lecție pe săptămână. Lecțiile includ resurse educaționale de tip text digital, lecție video, exerciții de simulare, teste interactive de evaluare și realizarea unui proiect final. Cadrele didactice din instituțiile selectate vor beneficia de instruiri gratuite în cadrul unui program de Formare Continuă

Află informații despre dosarul de participare, dar și criteriile de selecție pe www.twentytu.md

Expediază dosarul până la data de 1 iunie 2020, ora 23:59, în format electronic, la adresele de email: talexeev@ict.md și achirita@ict.md cu referință „Tekwill în fiecare școală – denumirea instituției de învățământ”. Mai multe informații și precizări, pot fi solicitate la talexeev@ict.md și/sau la numărul de telefon +373 6828 1061.

 

Despre Proiectul TEKWILL

„Tekwill în fiecare școală” este o inițiativă dezvoltată în cadrul Proiectului TEKWILL, implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu susținerea financiară a Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și a Suediei. „Tekwill” a fost creat în anul 2017 ca Centru de Excelență al sectorului ICT din Moldova, având drept scop principal alinierea domeniului la cerințele secolului 21. Pentru a continua să contribuie la creșterea competitivității industriei IT și a altor sectoare strategice ale economiei, centrul și-a extins domeniile de activitate, devenind în 2019 un proiect complex la nivel național. Obiectivul de bază al Proiectului TEKWILL, în calitatea sa de platformă dedicată progresului sectorului IT, este de a asigura un impact major asupra dezvoltării economice a țării prin îmbunătățirea capacităților antreprenoriale și educaționale ale societății, dar și prin sporirea potențialului de cercetare și dezvoltare al instituțiilor de învățământ, în conformitate cu cererea de pe piața IT.

Details

Date:
May 5, 2020

Venue

Fintech Hub
Strada Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni 59
Chișinău, Moldova, Republic of
+ Google Map
Shopping Cart
There are no products in the cart!
0