Skip to content
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

SEEDSTARS WORLD REVINE LA CHIȘINĂU PENTRU A GĂSI CEL MAI PROMIȚĂTOR STARTUP DIN MOLDOVA

August 21, 2017 @ 11:00 am

Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) organizează pe 8 septembrie cea de-a doua ediție a competiției internaționale Seedstars World la Chișinău. Zece cele mai bune startupuri din Moldova vor concura pentru dreptul de a reprezenta țara noastră la Seedstars Summit (Elveția) și șansa de a câștiga premiul mare în valoare de 1 milion de dolari investiții de capital.

Seedstars World, competiția internațională a startupurilor de pe piețele emergente, revine pentru a doua oară în Republica Moldova. Având ca scop principal să descopere cei mai buni antreprenori din țările în curs de dezvoltare, Seedstars World a călătorit anul acesta în peste 75 de țări și a oferit afacerilor aflate la etapa inițială de finanțare oportunitatea de a câștiga premii în valoare de până la 500 mii USD, dar și posibilitatea de a se conecta la rețeaua de investitori și mentori din întreaga lume. Până în acest moment, participanții Seedstars World au adunat în total peste 61 mln USD și au creat mai mult de 1 000 locuri de muncă în întreaga lume.

Pentru înregistrare în calitate de concurenți ai Seedstars Chișinău sunt eligibile startupurile cu o activitate de până la 2 ani, care au atras finanțări în valoare de cel mult 500 mii USD (cumulativ) și care au deja un produs viabil, în mod ideal – în creștere.

Având stabilite parteneriate durabile la nivel internațional cu instituții precum BBVA, Merck, Enel, Trecc and Standard Bank, Seedstars World este în căutarea unor startupuri inteligente, capabile să ofere soluții pentru problemele regionale, să dezvolte produse profitabile pentru piața mondială și să susțină, în același timp, afacerile regionale și creșterea economică. Suntem la a doua colaborare cu Seedstars World, după ce prima a demonstrat eficacitatea de a face parte dintr-o rețea internațională. Anul trecut au concurat 10 startupuri, anul acesta sperăm să fie mai multe. Așteptăm startupuri dornice să se poziționeze pe piața internațională, să contribuie la promovarea Moldovei prin parteneriate dintre mediul privat, comunitatea donatorilor și Guvern, explică Ana Chirița, Director Executiv ATIC.

Seedstars World este o platformă care atrage atenția și conectează investitorii din Silicon Valley și Europa de Vest la noua generație a antreprenorilor. Suntem impresionați de ceea ce am văzut pe continent până acum și abia așteptăm să includem și Moldova în harta noastră, spune Katarina Szulenyiova, COO Seedstars World.

Startupurile interesate să participe sunt invitate să se înregistreze pe pagina evenimentului până pe data de 1 septembrie.

Intrarea la eveniment este absolut gratuită cu condiția înregistrării prealabile aici până pe 31 august.

Pentru mai multe informații, nu ezitaţi să o contactați pe Maria Nemciuc, Event Manager, ATIC și Ambasador Seedstars în Moldova, la  mnemciuc@ict.md.

Ediția a doua a Seedstars Chișinău va avea loc cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei în cadrul Proiectului ”Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC Tekwill”. Partener al evenimentului: Moldova Investment and Export Promotion Organisation (MIEPO)Parteneri media: agora.md, diez.mdeco.md, Realitatealive.md și CTC Mega.

Details

Date:
August 21, 2017
Time:
11:00 am
Shopping Cart
There are no products in the cart!
0