Skip to content
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

PESTE 800 DE TINERI AU PARTICIPAT LA ICT CAREER ORIENTATION 2018

November 6, 2018

Peste 800 de tineri au participat la ICT Career Orientation 2018

Cel mai mare eveniment de orientare profesională pentru tinerii care studiază specialități în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor – ICT Career Orientation 2018 – a adunat peste 800 de studenți. Participanții au avut posibilitatea de a cunoaște, interacționa și stabili conexiuni cu reprezentanții a 16 cele mai mari companii IT&Comunicații din țară.

Pe parcursul evenimentului, participanții au avut posibilitatea să participe la 24 de sesiuni și workshopuri tematice moderate de profesioniști cu experiență extensivă în companiile IT și în același timp au interacționat direct cu potențialii angajatori. Tinerii au beneficiat de un transfer efectiv de cunoștințe și multe sfaturi privind resursele pe care pot să le acceseze și acțiunile pe care trebuie să le întreprindă pentru a face față cerințelor și rigorilor industriei.

Sesiunile de orientare și ofertele de angajare și internshipuri au fost furnizate de cele mai importante companii IT și Comunicații din Moldova: Endava, Pentalog, Allied Testing, Ellation Moldova, Amdaris, Inther Software Development, Orange Systems, Tacit Knowledge, Simpals, Noction, Moldcell, NetInfo, Cedacri International, Gilat Satellite Networks MDC, Best4u Development, StarLab.

Ana Chirița, Director Executiv, ATIC: „Prin acest eveniment ne propunem să aducem angajatorii cât mai aproape de studenți și elevi pentru ca tinerii să-și poată face alegerea privind cariera pe care vor s-o urmeze. De la ediție la ediție, observăm un interes sporit, atât din partea companiilor IT, cât și din partea celor care studiază în acest domeniu sau își doresc să urmeze o carieră în acest sector. Avem tot mai mulți participanți, avem tot mai multe subiecte pe care le abordăm, avem tot mai multe companii, iar acest lucru ne bucură.”

ICT Career Orientation 2018 a fost organizat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor (ATIC), cu suportul partenerilor externi de dezvoltare – Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională, a Guvernului Suediei și a Cooperării Austriece pentru Dezvoltare. Partener al evenimentului: Universitatea Tehnică a Moldovei. Parteneri Media: Simpals, Unimedia, Locals, Diez.

Evenimentul are loc anual și a fost organizat pentru prima dată în anul 2010. ICT Career Orientation are drept scop motivarea şi ghidarea tinerilor spre cunoașterea şi valorificarea oportunităților de angajare, dezvoltare și avansare profesională în domeniul TIC.

Details

Date:
November 6, 2018
Shopping Cart
There are no products in the cart!
0