Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

CONCURSULUI CEL MAI BUN ELEV INOVATOR „GENIUS”, EDIȚIA A X-A

May 12, 2017 @ 4:00 pm - 5:00 pm

Concursului Cel mai bun elev inovator „GENIUS”, ediția a X-a, este organizat cu scopul sporirii interesului tinerilor pentru domeniul ştiinţific şi tehnic, susţinerii, stimulării şi promovării realizărilor tinerilor autori.

Concursul se organizează la următoarele categorii tematice: agricultură şi biotehnologii; ecologie; mecanică; electro-mecanică; tehnologii informaționale; robotică; energie regenerabilă; sănătate şi medicină; știinţe exacte și creație.

La concurs pot participa elevii instituțiilor de învățământ din Republica Moldova, cu vârsta cuprinsă între 8 și 18 ani. Pentru participare la Concurs sunt acceptate lucrările individuale, dar şi proiectele realizate în echipă de până la 5 membri. Evaluarea lucrărilor va fi efectuată de către Juriul Concursului. Criteriile de jurizare vor fi următoarele:

• Importanţa şi relevanţa lucrării/ invenției în domeniu;
• Respectarea rigurozităţii ştiinţifice potrivit vârstei participantului;
• Complexitatea lucrării/ invenției (nivelul de aprofundare);
• Nivelul de noutate al lucrării/ invenției prezentate;
• Designul și claritatea prezentării lucrării/ invenției (vizual și verbal).

Festivitatea de premiere a câștigătorilor va avea loc pe 20 mai 2017, în incinta Liceului Academiei de Științe a Moldovei. Toți participanții vor primi diplome de participare, cadouri și premii bănești.

Informații suplimentare puteți afla la numerele de telefon: (022) 72 71 40; 28 61 07.

Evenimentul este lansat de către Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, Academia de Științe a Moldovei, Agenția pentru Inovare și Transfer Tehnologic, Universitatea Academiei de Științe a Molodovei și Liceul Academiei de Științe a Moldovei în parteneriat cu Ministerul Educației al Republicii Moldova, cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida) în cadrul Proiectului “Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC Tekwill.

Details

Date:
May 12, 2017
Time:
4:00 pm - 5:00 pm

Venue

Fintech Hub
Strada Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni 59
Chișinău, Moldova, Republic of
+ Google Map