Skip to content
Mâine la Tekwill Expo Day: tehnologii, inovații și experiențe captivante pentru întreaga familie!

Ești pasionat de tehnologie, inginerie sau inovații? Participă la Tekwill Expo Day împreună cu întreaga familie și profită de experiențe și descoperiri fascinante în lumea tehnologiei. Evenimentul va avea loc mâine, 8 iunie, cu începere de la ora 10.00, în campusul Tekwill din Chișinău (str. Studenților 9/11).

Tekwill Expo Day se desfășoară în cadrul Moldova Digital Summit 2024 și este dedicat participanților de toate vârstele și din toată țara. Evenimentul va oferi o multitudine de oportunități de învățare și experimentare cu ajutorul tehnologiilor, stabilire de conexiuni, schimb de opinii și motivații. Tekwill Expo Day promite multă voie bună, energie pozitivă și interacțiuni memorabile.

Fă parte din viitorul digital al Moldovei și contribuie la transformarea ideilor în realitate. Înscrie-te acum pe www.tekwillexpo.md  și pregătește-te pentru o experiență unică!

Ce te așteaptă la Tekwill Expo Day?

În zona expo vei putea explora proiectele inovatoare ale participanților din cadrul programelor educaționale Tekwill și nu numai. Membrii comunităților Tekwill în Fiecare Școală, Tekwill Academy Kids, Clubul Tinerilor Makeri, Tekwill Academy, FabLab, companii fintech și startupuri vor prezenta creațiile proprii și vor împărtăși impresii și detalii despre călătoria lor fascinantă în lumea tehnologiei.

Descoperă și testează realitatea augmentată și virtuală, jocuri captivante și experiențe interactive, explorează roboții și taberele de vară pentru copii împreună cu Tekwill Academy Kids, descoperă mașina electrică Hi-Duk, pentru un viitor mai eco-friendly și explorează tehnologia de imprimare 3D, care schimbă lumea în care trăim.

Nu rata șansa să testezi și primul simulator truck din Moldova! Vei avea senzația că ești cu adevărat la volanul unui camion, explorând diverse trasee și condiții de drum! Sistemul este proiectat pentru a oferi o simulare cât mai realistă a condițiilor de drum, incluzând aspecte precum conducerea în diverse condiții meteorologice, gestionarea încărcăturii și respectarea regulilor de circulație.

Cunoaște oportunitățile educaționale pentru copiii și tinerii din Moldova!

În cadrul evenimentului veți putea explora oportunitățile, beneficiile și condițiile de participare în cadrul programelor educaționale realizate sub egida Tekwill și a Asociației Naționale a Companiilor din Domeniul TIC: Tekwill în Fiecare Școală, Tekwill Academy Kids, Tekwill Academy, Clubul Tinerilor Makeri.

Veți putea descoperi un univers de oportunități fără precedent, care vin să evidențieze și să amplifice potențialul copiilor și tinerilor din țara noastră. Aflați detalii despre domeniile și direcțiile de studii, conținuturile și resursele disponibile, dar și despre impactul acestor programe asupra beneficiarilor.

Elevii de liceu vor face cunoștință cu oferta educațională și programele de studii în IT disponibile în cadrul Universității Tehnice a Moldovei, vor afla care sunt specialitățile populare, condițiile de admitere și vor discuta cu reprezentanții UTM despre avantajele și cerințele asociate cu o carieră în domeniul IT.

Distrează-te alături de cei mici!

Copiii vor avea parte de o multitudine de activități distractive în cadrul Tekwill Expo Day. Cei mai mici exploratori vor putea urmări un show fascinant oferit de Laboratorul Distracțiilor Științifice „Mendelevium”, vor putea testa experiența de condus în cadrul școlii de șofat pentru copii „Porsche”, vor experimenta cu roboți, se vor bucura de înghețată, jocuri și atmosferă de vară.

Participă la sesiuni interactive și educative! Acumulează cunoștințe și însușește tehnologii noi.

 • Ora 10:00. Atelier „Spike Prime: Construiește și Programează Robotul Tău!” 
  • Copii cu vârsta 9-12 ani pot profita de o incursiune captivantă în lumea tehnologiei. Micii exploratori vor învăța să construiască și să programeze primii lor roboți, transformând idei cutezătoare în realitate!
 • Ora 11:00. Sesiune „Google Ads Insights”
  • Învață cum să folosești instrumentele și funcționalitățile avansate ale Google Ads pentru a-ți crește vizibilitatea online și a atrage mai mulți clienți și pentru pentru a obține rezultatele dorite.
 • Ora 11:30. Atelier pentru începători „Arduino start”
  • Află cum să programezi microcontrolerele Arduino și să interacționezi cu diferite componente electronice, precum senzori și LED-uri. Vei descoperi cât de versatilă poate fi această tehnologie și cum poți să construiești propriile tale proiecte utilizând-o.

 • Ora 12:00. Atelier de lucru „Planning Poker: Arta estimării agile”
  • Sesiune interactivă și practică destinată estimării sarcinilor într-un mod eficient și precis. Vom explora în detaliu tehnica Planning Poker, o metodă colaborativă care facilitează estimarea prin implicarea activă a tuturor membrilor echipei.
 • Ora 12:00. DroneTech: Tendințe și Tehnologii pentru Viața Cotidiană
  • Explorează domeniile în care dronele pot fi utilizate, de la agricultură la monitorizarea mediului și livrările comerciale. Află cum pot fi integrate dronele în diverse industrii și explorează perspectivele viitoare ale acestei tehnologii.
 • Ora 12:30. Sesiune „Imprimă viitorul tridimensional”
  • Vei avea ocazia să însușești modelarea 3D de la zero și să explorezi diverse tehnici și instrumente de design. Transformă-ți ideile în modele tridimensionale folosind software specializat și tehnici avansate de modelare.
 • Ora 13:00. Antreprenor 2.0: Masterclass în Marketing Digital
  • Vei descoperi cum să-ți definești publicul țintă, cum să-ți construiești o prezență puternică pe internet și cum să folosești eficient instrumentele de marketing digital pentru a-ți atrage și fideliza clienții.
 • Ora 13:30. GameDev Moldova: Evoluția Industriei Jocurilor
  • Ești pasionat de dezvoltarea jocurilor? Participă în cadrul sesiunii și află detalii despre companiile locale din industria jocurilor video, proiectele lor și cerințele pentru a te angaja în acest sector în plină expansiune.
 • Ora 14:00. Rolul Instant Payments în Transformarea Sistemului Actual de Plăți
  • Ai întâmpinat cel puțin o dată frustrarea unei plăți care durează mult? Sau poate te-ai bucurat de avantajul imediat al plăților? Află chiar de la reprezentanții Băncii Naționale a Moldovei despre impactul ,,instant payments” în sistemul bancar și a modului în care facem tranzacții financiare.
 • Ora 14:30. Workshop „The Paper Airplane Factory”
  • Vei avea ocazia să participi la un joc interactiv și distractiv de simulare Agile, în care vei reuși să îi înțelegi și înveți mai bine principiile și procesele.
 • Ora 15:00 – 16:30. Ceremonia de premiere în cadrul Concursului național „Tekwill Junior Ambassadors” 2024
  • Pe data de 8 iunie, începând cu ora 10.00, elevii din regiunile Nord, Centru, Sud și UTA Gagauzia vor concura în etapa națională a competiției „Tekwill Junior Ambassadors”. În cadrul Ceremoniei de premiere vom celebra talentul și performanțele tuturor participanților și îi vom cunoaște și premia pe învingătorii concursului.

Despre Moldova Digital Summit

Moldova Digital Summit se desfășoară în perioada 6-8 iunie, la Chișinău.  Sub sloganul “Powering a 100% digital tomorrow”, evenimentul reafirmă angajamentul stabilit de țara noastră de a deveni un stat 100% digital până în 2030. Evenimentul este organizat de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării împreună cu Asociația Națională a Companiilor TIC (ATIC), Agenția de Guvernare Electronică, Moldova Innovation Technology Park (MITP), Agenția de Investiții a Moldovei, Technovator, Startup Moldova, Tekwill și Universitatea Tehnică a Moldovei.

Moldova Digital Summit 2024 are loc cu susținerea strategică și financiară a Ministerului Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și a Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), a Proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie, a Băncii Mondiale, a Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Republica Moldova, Ukraine Moldova Entreprise Fund, cu susținerea Proiectului OPTIM, finanțat de Elveția și implementat de Helvetas, cu sprijinul Uniunii Europene și Suediei în cadrul Proiectului „EU4Moldova: Startup City Cahul”, precum și Moldova Cybersecurity Rapid Assistance Project 2.0 finanțat de Uniunea Europeană și EU Partnership Mission în Republica Moldova.

Parteneri ai evenimentului: Platinum: Mastercard, Gold: Orange Moldova, Fortinet, Silver: Google, IBM, CommVault. Cu susținerea: Vinăria din Vale. Parteneri comunitari: AmCham Moldova, Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, Hotel Richmond. 

Parteneri media: simpals, agora.md, newsmaker.md, locals.md, realitatea.md, bani.md.

More
STORIES

Shopping cart0
There are no products in the cart!
0