Skip to content
Premierul Dorin Recean: „Moldova Digital Summit vine să reconfirme vectorul european al Republicii Moldova”

„Moldova Digital Summit” va avea în centrul discuțiilor formarea unui spațiu digital comun orientat către cetățeni, cu schimbări pozitive pentru întreaga societate. În invitația de participare la platforma oferită de Moldova Digital Summit, prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, a punctat că ediția curentă a forului vine să reconfirme vectorul european al Republicii Moldova. Mai mult, cel mai mare eveniment dedicat transformării digitale și inovațiilor tehnologice, este un exercițiu practic pentru armonizarea și integrarea, sub aspectul tehnologiilor informaționale, al Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Dorin Recean, prim-ministrul Republicii Moldova: “Guvernul Republicii Moldova găzduiește acest eveniment împreună cu partenerii noștri strategici pentru a evidenția cooperarea în formarea unui spațiu digital comun și fără granițe, încurajarea creșterii economice durabile, susținerea unui stat digital eficient orientat către cetățeni care să aducă schimbări pozitive în întreaga societate, în condițiile în care Republica Moldova tinde să adere la Uniunea Europeană. La Summit, vom anunța despre noile servicii digitale concepute pentru ca Republica Moldova să continue să se afle în topul țărilor cu servicii publice digitale în beneficiul cetățenilor noștri, dar și pentru a avea legături mai transparente, eficiente și guvernanță eficientă și deschidere pentru afaceri și investiții.”

Tematica evenimentului – „Evoluăm către un viitor fără frontiere”- reconfirmă aspirațiile Chișinăului de a deveni un veritabil hub din centrul și estul Europei, care oferă acces la importante resurse tehnologice, expertiză,  know-how, precum și oportunități de colaborare și investiții. 

Moldova Digital Summit – 3 zile dedicate domeniului digital

Soluții și expertiză internațională. La eveniment vor fi discutate economiilor digitale funcționale și potențialului oferit de inteligența artificială. Despre soluțiile digitale care își propun să să ofere mai rapid un răspuns la necesitățile cetățenilor vor vorbi invitații din România, Estonia, Letonia, Regatul Unit al Marii Britanii, Germania, Belgia, SUA. 

Invitați cu renume. În capul listei invitaților străini se află David Rowan, influencer și vizionar, ex redactor-șef al revistei „Wired” din Marea Britanie,  autor de cărți și manager al Voyagers.io. Invitatul special vine cu o prezentare amplă despre actualitatea IA – tehnologie revoluționară care determină resetarea modului în care funcționează societatea, businessul și instituțiile publice – care va da startul unui discuții publice. 

Gala festivă de premiere. Finalul primei zile a „Moldova Digital Summit” va fi marcată de gala festivă de premiere a câștigătorilor concursului Moldova Innovation Awards 2023 (MIA).

Oportunități pentru companiile locale. Summitul va oferi o platformă pentru schimb de expertiză, know-how pentru toți cei implicați în implementarea și transformarea digitală, dar și prezentarea proiectelor de succes cu identificarea parteneriatelor în vederea sporirii exporturilor și investițiilor. Companiile autohtone interesate de extinderea și diversificarea produselor și soluțiilor TIC, vor avea ocazia să participe și la sesiuni de B2B cu membrii companiilor internaționale de pe piețele europene.

Servicii publice digitale. Impactul și provocările sectorului TIC în transformarea digitală a țării va fi tema celei de-a doua zile a „Moldova Digital Summit”. Speakerii, reprezentanți ai mediului asociativ din regiune, vor aborda în prezentările lor aspecte ce ține de dezvoltarea culturii digitale, ce înglobează competențe digitale adaptabile pentru viitor. Mai mult, invitații vor pune în discuție și schimbările sistemice pe care le presupune transformarea digitală a societăților, cu exemple despre modificarea modului în care gândim și activăm, în timp tehnologiile informaționale devin liantul dintre trecut, prezent și viitor. 

Tekwill Expo Day. Iar ultima zi va oferi invitaților și publicului larg experiențe culturale și de tehnologie captivante despre tehnologii aplicate în procesul de educație, dar și cele mai bune proiecte și programe de inginerie create de tineri, în cadrul „Tekwill Expo Day”. Cei interesați vor putea participa la ateliere de lucru, activități distractive, dar și prezentare de programe.

Despre Moldova Digital Summit

Moldova Digital Summit reprezintă  evenimentul major al industriei Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (TIC) din țara noastră. Summitul este o platformă de dialog eficientă pentru actorii implicați în industria digitală,  astfel încât tehnologia să furnizeze soluții pentru cele mai complexe probleme naționale. Evenimentul este organizat de ATIC sub egida Primului Ministru și finanțat de USAID, Guvernele Suediei, Marii Britanii, Germaniei, Elveției și Delegația UE. La desfășurarea evenimentului și-au adus contribuția și alți parteneri internaționali și locali precum: GIZ Moldova, Agenția de Investiții, AmCham, Orange, UNDP și alții.

„Moldova Digital Summit” se va desfășura în perioada 15-17 iunie, în incinta  Tekwill (str. Studenților 9/11).

Evenimentul va putea fi urmărit și online, începând cu 15 iunie, de ora 10:00, pe paginile Moldova Digital Summit, ATIC și Tekwill în rețeaua de socializare Facebook și pe site-ul de transmisiuni live www.privesc.eu.

Pentru a participa la eveniment și a obține permisul de acces sau a urmări transmisiunea online, înregistrează-te   în prealabil pe: moldovadigitalsummit.md 

More
STORIES

Shopping cart0
There are no products in the cart!
0