Skip to content
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

TENDERWELL – O SOLUȚIE DIGITALĂ PENTRU LICITAȚIILE PUBLICE, DEZVOLTATĂ CU SUSȚINEREA PROIECTULUI TEKWILL

August 17, 2020 @ 10:10 am

Proiectul TEKWILL continuă să susțină digitalizarea societății investind în inițiativele sectorului privat pentru dezvoltarea antreprenoriatului IT, dar și a diminuării deficitului forței de muncă din domeniul tehnologiilor informaționale. În acest sens, în cadrul „Inițiativei de încurajare a implicării sectorului privat”, 10 companii cu profil IT din țară beneficiază de asistență financiară (după principiul de co-finanțare) pentru dezvoltarea unor soluții digitale utile. Una dintre companiile participante la proiect este „iSIGHTPartners”, care dezvoltă un instrument pentru asistența companiilor în licitații publice.

TenderWell– o soluție pentru licitațiile publice

TenderWell.App este o aplicație de agregare a datelor pentru licitații, care oferă informații de afaceri celor implicați nemijlocit în sectoarele de dezvoltare. Aplicația va ajuta clienții să urmărească mai multe oferte în același timp, devenind astfel mai eficienți în procesul de licitație. Pentru că, de cele mai multe ori, companiile ofertante se confruntă cu dificultăți atunci când se pregătesc pentru o achiziție, soluția va permite simplificarea acestui proces dar și urmărirea etapelor licitației.

Luc Vocks, director general „iSIGHTPartners”: „Versiunea actuală pe care o avem este bună în ceea ce privește înregistrarea datelor ce sunt esențiale pentru o companie în timpul licitației. Ne propunem să creăm un instrument care să ajute concomitent mai multe persoane să lucreze împreună. În cazul licitațiilor mici, o persoană poate gestiona tot procesul, dar în cazul licitațiilor mai mari, acest lucru este imposibil. Pregătirea și desfășurarea achizițiilor mari se efectuează cu ajutorul unei echipe: un redactor principal, proiectant, specialist tehnic, cercetător, specialist care caută dovezi, etc. Noi venim cu soluția: un instrument care permite cooperarea și conlucrarea dintre toți acești actori implicați în proces.”

În același timp, aplicația va reduce la jumătate timpul necesar pentru pregătirea unei tender internațional, va oferi asistență importantă companiilor licitante, care le va permite să fie la curent cu oportunitățile actuale de achiziții. Aceasta va permite și reducerea costurilor de pregătire a unei oferte și va maximiza șansele de câștig de la 5% la 25%, estimează dezvoltatorii acesteia. Soluția urmează a fi lansată la finele anului curent.

Alte inițiative private pentru susținerea digitalizării

Pornind de la necesitățile societății, companiile IT dezvoltă soluții digitale din diverse domenii. Unele dintre ele s-au axat pe trecerea obișnuită de achitare a facturilor la modul electronic, dezvoltarea simulatoarelor software pentru instituțiile școlare din regiuni, dar și un instrument de monitorizare în baza tehnologiei loT pentru recepționarea de la distanță a informațiilor despre procese tehnologice și alerte. Alte soluții care au obținut finanțare în cadrul proiectului sunt centrate pe atragerea achitarea facturilor online ale cetățenilor Republicii Moldova de către cei aflați în diasporă, dezvoltarea unei platforme de educație școlară online, dar și un proiect dedicat exclusiv integrării sociale și profesionale a femeilor.Suportul financiar pentru implementarea soluțiilor inovative este de până la 25.000 de dolari și acoperă maxim 50% din costul întreg al programului.

Ana Chirița, directoarea proiectului TEKWILL: „Susținerea inițiativelor private ne va ajuta să atingem obiectivul proiectului – să pregătim profesioniști în domeniu, să creștem calitatea capitalului uman, care să facă față cu succes provocărilor sectorului. Ne propunem să diminuăm această criză acută de forță de muncă din sectorul IT calificată pe domenii specifice. Prin suportul acordat sectorului privat, dezvoltăm practic o platformă de creare a noi locuri de muncă și de pregătire a profesioniștilor. În plus, la baza creării acestor soluții au stat necesitățile sociale și de business ale societății, iar digitalizarea proceselor și serviciilor nu aduce decât numeroase beneficii: creează noi oportunități pentru întreprinderi, încurajează dezvoltarea unor tehnologii de încredere, promovează o societate deschisă și construiește o economie dinamică și viabilă.”

„Inițiativa de încurajare a implicării sectorului privat”

„Inițiativa de încurajare a implicării sectorului privat” este dezvoltată în cadrul Proiectului „Tekwill”, implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu susținerea financiară a Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și a Suediei. Tekwill a fost creat în anul 2017 ca Centru de Excelență al sectorului ICT din Moldova, având drept scop principal alinierea domeniului la cerințele secolului 21. Pentru a continua să contribuie la creșterea competitivității industriei IT și a altor sectoare strategice ale economiei, centrul și-a extins domeniile actuale de activitate, devenind în 2019 un proiect complex la nivel național. Obiectivul de bază a Proiectului „Tekwill”, în calitatea sa de platformă dedicată progresului sectorului IT, este de a asigura un impact major asupra dezvoltării economice a țării prin îmbunătățirea capacităților antreprenoriale și educaționale ale membrilor societății, dar și a potențialului de cercetare și dezvoltare al instituțiilor de învățământ superior, în conformitate cu cererea de pe piața IT.

Details

Date:
August 17, 2020
Time:
10:10 am
Shopping Cart
There are no products in the cart!
0