Skip to content
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

TEKWILL + ORACLE + ENDAVA = JAVA FUNDAMENTALS

July 27, 2017

După ce am lansat, lunea aceasta, cursurile Java Fundamentals, întredeschidem puțin ușa care duce spre sala de studii. Așadar, primul grup de participanți și-a dat întâlnire pentru ”lecția zero” cu toți mentorii cu care vor colabora până la finele celor 3 luni de studii.

Sunt trei aspecte cu care am putea să ne mândrim prin acest proiect, spune coordonatoarea Michelle Iliev. În primul rând, am reușit să stabilim un parteneriat exclusiv cu compania Endava, care va asigura mentoratul acestor cursuri. Și doi –  calitatea conținutului programului de studii, care, pe lângă faptul că a fost elaborat de un lider mondial în sectorul serviciilor IT – Oracle, a fost validat integral și la nivel local de ceilalți parteneri, compania Endava. Participanții nu vor face doar programare. Vor lua cunoștințe de project management, vor lucra cu instrumente de tipul Agile. Li se vor crea situații și sarcini tipice pentru un angajat al unei companii din domeniul IT, altfel spus. Iar în al treilea rând, rămânând la capitolul avantajelor, acest parteneriat sporește foarte mult șansele de angajare imediat după terminarea cursurilor, pentru cei mai buni participanți, bineînțeles.

Miercurea trecută au început orele propriu-zise. Procesul de instruire promite să fie cât se poate de dinamic și interesant, pentru că participanții sunt diferiți, atât la nivel de pregătire, cât și ca așteptări. Cineva a venit la curs pentru a-și perfecționa la maxim aptitudinile de care deja dispune la un nivel profesionist, dar sunt și persoane care nu au făcut niciodată programare. Aproape jumătate dintre viitorii absolvenți sunt studenți. Avem și două doamne la curs. Dar aceste diferențe sunt doar în folosul procesului de instruire – echipele au fost formate așa încât fiecare să poată învăța ceva nou de la colegi, dar și să vină cu o contribuție personală în munca de echipă.

Procesul de instruire – am aflat tot de la mentori – se va asemăna mult cu orele de laborator din liceu sau din facultate. După ce li s-a făcut o prezentare foarte detaliată a curriculei și s-au specificat obiectivele cursului, participanții au fost împărțiți în echipe a câte 3 persoane. Fiecare echipă urmează să dezvolte în comun un proiect, având la îndemână resurse educaționale on-line de la Oracle University și, bineînțeles, suportul constant al mentorilor.

Tekwill Academy este o inițiativă educațională care furnizează cursuri și instruiri tehnice în mod regulat, pe teme specifice, predate de traineri și profesioniști din domeniul TIC din Moldova și de peste hotare.

Tekwill Academy a fost creată și funcționează în cadrul proiectului ”Dezvoltarea Centrului de Excelență în domeniul TIC din Moldova”, implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei.

Details

Date:
July 27, 2017
Shopping Cart
There are no products in the cart!
0