Skip to content
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

LEAGUE OF LEGENDS: FINALA PRIMEI COMPETIȚII NAȚIONALE DE E-SPORTS ARE LOC PE 22 SEPTEMBRIE LA TEKWILL. VINO SĂ SUSȚII ECHIPA FAVORITĂ!

September 18, 2018

Primul Campionat Național de e-sport din Moldova se desfășoară, în premieră, în țara noastră. Evenimentul este organizat de Tekwill Academy Kids și Enter, în parteneriat cu Tekwill și ASUS/Republic of Gamers și vine cu un fond de premii în valoare de 60 000 lei. Marea finală va avea loc pe data de 22 septembrie la Tekwill. Toate persoanele interesate, care au atins vârsta de 14 ani, sunt invitate să susțină echipa favorită, înregistrându-se pentru participare aici.

Campionatul Național de e-sports se adresează jucătorilor de MOBA – Multiplayer online battle arena, cunoscut ca și strategie și acțiune în timp real, în care jucătorul controlează un singur caracter din una dintre cele două echipe. Obiectivul este eliminarea structurilor inamice cu asistența unităților generate periodic. Jucătorii au, în general, abilități și avantaje variabile, care se îmbunătățesc odată cu acumularea experienței în timpul jocului și care contribuie la strategia echipei per ansamblu. MOBA este o fuziune între un joc de acțiune și un joc de strategie în timp real, jucătorii nu pot construi clădiri sau unități, ci doar se ocupă de micromanagementul unui singur personaj.

Prima ediție a Campionatului Național a fost întâmpinat cu mult entuziasm de tinerii pasionați de jocurile online, 600 de persoane înregistrându-se pentru participare. Candidații au avut posibilitatea să opteze pentru unul dintre cele 2 jocuri propuse: Dota 2 sau League of Legends. League of Legends a fost declarat învingătorul acestui prim duel, acumulând cele mai multe înscrieri.

Organizatorii au efectuat o selecție riguroasă pentru a desemna echipele care vor fi antrenate în cadrul competiției. 5 echipe a câte 8 jucători au fost admise pentru etapele preliminare, care s-au desfășurat în perioada 8-16 septembrie. Lupta a fost acerbă, iar jucătorii au pus la bătaie cele mai sofisticate strategii și tehnici de joc. Cele 4 echipe care au reușit să ajungă în semifinale au fost: ”SD Team”, ”Ferocity e-Sports”, ”TSM Worst”, ”Racheta Moldova”.

Nicu Kovalenko, organizatorul campionatului, a menționat “Am fost foarte bucuroși să avem un număr atât de mare de înregistrări și asta confirmă interesul comunității față de e-sports în țara noastra, ceea ce este foarte important nu doar pentru gameri, dar și pentru industria IT în ansamblu.”

Sâmbătă, pe 22 septembrie, la Tekwill (str. Studenților 9/11), cu începere de la ora 9.00, se desfășoară Finala Campionatului. Mare bătălie se dă între echipele ”Ferocity e-Sports” și ”Racheta Moldova”. Învingătorul Campionatului pleacă acasă cu produse de la Enter în sumă de 30 000 lei și locurile 2 și 3 cu 20 000 și 10 000 lei respectiv.

Details

Date:
September 18, 2018

Venue

Fintech Hub
Strada Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni 59
Chișinău, Moldova, Republic of
+ Google Map
Shopping Cart
There are no products in the cart!
0