Skip to content
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Lansarea proiectului EU4Moldova: Startup City Cahul – on-line event

March 24, 2021 @ 2:00 pm - 5:00 pm

EU4Moldova: Startup City Cahul – dezvoltare regională prin inovații!

Pe 24 martie, la ora 14:00, ne dăm întâlnire online și urmărim lansarea oficială a proiectului „EU4Moldova: Startup City Cahul”.
Fii alături de noi! Află din prima sursă despre programele dedicate antreprenoriatului și dezvoltării forței de muncă ce urmează a fi implementate în regiunea Cahul. Îți vom vorbi despre mai multe inițiative a căror beneficiar poți fi chiar tu. Vom face o incursiune în viitor și îți vom prezenta cum va arăta EU4Innovations Centre.

Gazda evenimentului: Primăria Municipiului Cahul și Universitatea de Stat ”Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul.

Printre invitații evenimentului:
• Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene în Moldova
• Anna Lyberg, Ambasadoarea Suediei în Moldova
• Anatolie Topală, Secretar General la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării
• Nicolae Dandiș, Primarul orașului Cahul
• Ana Chirița, Directoare proiecte strategice ATIC
• etc.

„EU4Moldova: StartUp City Cahul” este implementat în perioada 2020-2024 de ATIC, cu asistența financiară a Uniunii Europene în parteneriat cu Suedia. Inițiativa abordează dezvoltarea socio-economică durabilă a municipiului Cahul și a localităților învecinate, care completează acoperirea regională a asistenței pentru dezvoltare acordată de Uniunea Europeană Republicii Moldova. Proiectul sprijină în special dezvoltarea economică prin inovare, antreprenoriatul, ocuparea forței de muncă pentru întreprinderile mici și mijlocii din afara capitalei, precum și oferă oportunități de studiu tinerilor, femeilor și fetelor în știință, tehnologie, inginerie și matematică (STEM). Ca parte a proiectului, la Cahul va fi creat un centru regional de inovare și tehnologie – EU4Innovation Center – iar un grup larg de localnici vor deveni beneficiarii săi. Obiectivul centrului este de a avea un efect de stimulare în orașul Cahul și alte zone de dezvoltare din regiune. Pentru dezvoltarea proiectului implementat de ATIC, UE investește 6,8 milioane EUR, fonduri oferite prin intermediul Suediei.

Details

Date:
March 24, 2021
Time:
2:00 pm - 5:00 pm
Event Category:

Organizer

Tekwill
Shopping Cart
There are no products in the cart!
0