Skip to content
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

CREDITE PENTRU PROGRAME DE INSTRUIRE ÎN IT – A FI SAU A NU FI. ȘI CUM ANUME?

January 20, 2018 @ 6:00 pm - 7:00 pm

Rezultatele unui sondaj recent, efectuat de Consiliul Național al Organizațiilor Studențești din Moldova, arată că în topul primelor cinci cele mai arzătoare probleme ale tinerilor se regăsesc: lipsa locurilor de muncă (27.3%), calitatea proastă a studiilor (22.7%) și oportunitățile de dezvoltare personală (18.2%). Nu vom sta să căutăm acum cine se face vinovat de aceste probleme. Mult mai constructiv e să venim cu soluții reale la unele dintre ele, creând oportunități de dezvoltare personală, îmbunătățind calitatea studiilor și crescând șansele de angajare în câmpul muncii pentru tineri. Pentru că locuri de muncă există și foarte multe, doar să știi unde să le cauți. În domeniile conexe cu sectorul IT din țara noastră există peste 1000 de locuri vacante.  Sunt cifre actuale, furnizate de companiile de IT din Moldova.

Totodată, în Republica Moldova nu există acum o instituție bancară, care ar acorda împrumuturi speciale pentru studii.  Este adevărat că poți găsi lesne pe piața de la noi credite pentru nevoi personale, pe care, la o adică, ai putea să le folosești și pentru a-ți plăti studiile sau cursurile de dezvoltare personală. Totuși, un împrumut pentru studii ar trebui să difere de creditele obișnuite. De la acesta așteptepți o rată mult mai mică, un termen de grație care să te salveze în momentul în care ai avea cel mai mult nevoie de el, o perioadă confortabilă de rambursare și, în mod ideal, să poată fi întors din momentul angajării oficiale, când, de bine, de rău, te-ai pus pe picioare. Sau poate că ai prefera să începi să-ți plătești creditul mai devreme, pentru că ai deja un job, dar nu ești gata să dai un ban grămadă pe un training de care ai mare nevoie pentru o avansare sau pentru o mărire de salariu? Oricum, tinerii chiar duc lipsă de oportunități specifice pentru a-și spori șansele de angajare.

Nu doar sondajele publice, dar și discuțiile cu studenții care vin în vizită sau pentru studii la Tekwill Academy ne-au confirmat această certitudine. Tinerii sunt mai conștienți ca oricând că le prinde bine să urmeze un curs de programare, management, design, testing sau alt program de IT. Vor să-l facă acasă, îmbinând studiile de bază sau serviciul cu o instruire de calitate, având la dispoziție tehnologiile necesare, acces la resurse online și conlucrând cu mentori cu adevărat buni. Iar la final – să se aleagă cu un certificat de absolvire recunoscut la nivel internațional. Așa am înțeles că pentru ei, creditorul perfect ar fi banca gata să-i aștepte să ramburseze periodic sume mici, aproape simbolice, cam cât ar fi rata lunară pentru un smartphone, de exemplu. Din acest motiv, Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC, Tekwill Academy și Moldova Agroinbank au început procesul de creare a unui produs financiar destinat studenților. Vrem să lansăm cât mai curând o linie de creditare pentru cursurile Tekwill Academy. Și e foarte important să știm și părerea ta:

  • ce cursuri ai prefera să faci la Tekwill Academy?
  • ca student sau elev, ai avea nevoie de un împrumut bancar pentru instruire? Despre ce sumă este vorba?
  • ce perioadă de rambursare ți s-ar potrivi cel mai bine?

Te rugăm mult să intri pe acest link și să completezi chestionarul. Nu-ți va lua mai mult de 3 minute. În schimb, s-ar putea ca, în timp ce-ți bei cafeaua sau ceaiul, să ne ajuți să înțelegem ce putem face pentru tine ca mâine să fii un specialist bun, cu șanse mari de angajare.

 

Details

Date:
January 20, 2018
Time:
6:00 pm - 7:00 pm

Venue

Fintech Hub
Strada Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni 59
Chișinău, Moldova, Republic of
+ Google Map
Shopping Cart
There are no products in the cart!
0