Skip to content
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

CEA MAI MARE TABĂRĂ DE VARĂ DE IT DIN MOLDOVA ȘI-A PREMIAT ABSOLVENȚII LA TEKWILL ACADEMY KIDS

August 16, 2017

Peste 130 de copii au absolvit programul taberelor de vară 2017 al Tekwill Academy Kids. Timp de două luni copii și adolescenți pasionați de IT au beneficiat de cursuri interactive de robotică, game design, web design și – pentru prima dată în Moldova – 3D printing.

 În total, 90 de băieți și 41 de fete cu vârste cuprinse între 8 și 17 ani au fost instruiți de 9 mentori calificați, participanți la competiții internaționale din domeniul IT.

Pe lângă cursurile de bază incluse în program, printre care cel de programare, crearea siteurilor în wordpress, cursuri de HTML, ore de teatru, limbă engleză și multă distracție, copiii au reușit să conceapă mici proiecte în echipă. Fiecare participant la cursul de web-design a creat un site, trei dintre ei intenționează să dezvolte în scurt timp propria afacere; patru echipe au elaborat proiecte individuale, utilizând dispozitivul de imprimare MakerBot (figurine ale eroilor preferați, un dispozitiv de sortare a monedelor), iar la cursul de game design fiecare dintre cei 30 de cursanți și-a creat propriul joc de calculator.

Copiii au fost decernați cu diplome și au luat premii speciale, iar cele mai bune și mai neobișnuite proiecte au fost prezentate publicului în timpul ceremoniei festive de absolvire a taberelor de vară, care a avut loc pe 11 august.

 

Ana Chirița, Director Executiv al Asociației Naționale a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC), susține: Taberele de vară din cadrul programului Tekwill Academy Kids au avut drept scop susținerea copiilor în explorarea unor arii noi din domeniul IT, precum și cultivarea deprinderilor IT, utilizarea calculatorului de o manieră diferită, interesantă și utilă. Inițiativa vine să răspundă provocărilor ce țin de cunoștințele din domeniu, însușite prin metode aplicative. Pentru ATIC, acest program a fost un experiment. Ne-am dorit să testăm interesul copiilor cu vârste cuprinse între 8 și15 ani, mai ales, pentru a putea lansa programe similare de 3-4 luni începând cu luna septembrie. Echipa planifică deja lansarea a câtorva cursuri cu scopul de a lărgi ariile de interes ale viitorilor profesioniști. Ne bucurăm mult că părinții au avut încredere în noi. Totodată, sperăm mult că, din toamnă, îi vom revedea pe viitori mari ingineri revenind la Tekwill Academy Kids.

 

 

 

Lilia Filip, mama unui participant, a spus la finele cursuluiL-am înregistrat pe Maxim la taberele de vară de web design și 3D printing, pentru că am considerat  foarte interesant și structurat programul pe care îl propune Tekwill Academy Kids. A avut parte de activități exclusiv practice: programare, engleză, pictură, traininguri de dezvoltare personală, iar în timpul rezervat pentru divertisment copiii erau implicați în jocuri intelectuale sau aveau activități în aer liber. Orientarea în carieră se face mult prea târziu la noi, la finele studiilor școlare. Îmi doresc ca fiul meu să profite de toate oportunitățile pentru o carieră de succes, posibil chiar să ajungă să se afirme la nivel internațional, fiind aici, acasă.  

Tekwill Academy Kids este o inițiativă educațională lansată de către Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC în cadrul Proiectului ”Centrul de Excelență în domeniul TIC Tekwill”, scopul căreia este desfășurarea activităților de inițiere și instruire în domeniul Tehnologiei Informației pentru copii și adolescenți cu vârsta cuprinsă între 8 și 18 ani.

Details

Date:
August 16, 2017
Shopping Cart
There are no products in the cart!
0