Skip to content
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

BURSE PENTRU STUDIEREA LIMBAJELOR JAVA ȘI SQL PENTRU STUDENȚII LA IT, OFERITE ÎN CADRUL PROIECTULUI TEKWILL

September 2, 2020 @ 12:00 pm

Ești student la IT? Vrei să acumulezi mai multe cunoștințe și să-ți dezvolți competențele solicitate pe piața muncii? Acum ai posibilitatea să accesezi gratuit unul dintre cele mai recunoscute programe internaționale de studii în domeniul IT, elaborate de Oracle University. Inițiativa, ce are ca scop formarea forței de muncă necesară domeniului este implementată prin intermediul universităților din Republica Moldova și a fost lansată cu sprijinul financiar al USAID și Suediei, în cadrul Proiectului TEKWILL. Astfel, fiecare instituție de învățământ superior poate alege fie să integreze cursurile în curricula de bază, fie să le predea ca discipline opționale, astfel încât toți studenții să beneficieze de acest program.

Ce vei studia?

Vei avea ocazia să studiezi limbajele de programare Java sau SQL Fundamentals și să accesezi resurse educaționale recunoscute la nivel global. Acest lucru va fi posibil, în baza unor ekit-uri și a voucherelor oferite de către Oracle University.

Vei avea posibilitatea să studiezi intensiv conținuturile propuse în cadrul orelor universitare sau independent pentru a căpăta cunoștințe și competente relevante pentru susținerea cu succes a examenului de certificare OCA (Oracle Certified Associate). Vei avea acces la întregul conținut autorizat de Oracle Workforce Development Program pentru cursuri Java sau SQL Fundamentals: lecții teoretice și practice, quizzes etc.

Recunoscută la nivel internațional, certificarea Oracle confirmă cunoștințele asimilate și competențele dezvoltate, constituind un avantaj important la angajare și afirmarea profesională ulterioară.

Ce trebuie să faci?

Dacă îți dorești să beneficiezi de o bursă, ești invitat să completezi formularul de înregistrare https://tekwill.typeform.com/to/Wp2EnbKs până la data de 21 septembrie 2020. Procesul de selectare va dura până la sfârșitul lunii, astfel încât din 1 octombrie să fie dat startul procesului de instruire.

Ce spun beneficiarii ediției anterioare?

Și anii trecuți au fost oferite burse pentru studenții de la IT. Astfel, mai mulți tineri de la Universitatea Tehnică din Moldova au studiat noțiuni teoretice și au pus în practică cunoștințele acumulate pe toata durata programului.

Alina Gomeniuc, absolventă a programului Java: „Am ales IT pentru că este profesia viitorului. Acest sector dinamic implică multă comunicare și interacțiune, iar unul dintre cele mai mari beneficii este posibilitatea de a lucra din orice colț al lumii. Domeniul tehnologiilor informaționale include multă muncă, responsabilitate și implicare. Datorită cursurilor Java pe care le-am studiat, în CV-ul meu am bifat o abilitate specială. Cu siguranță când voi începe să muncesc, voi putea să pun în practică cunoștințele acumulate. Un alt beneficiu reprezintă certificarea Java pe care am obținut-o. Recunoașterea internațională a studiilor mele mă face mai curajoasă și mai flexibilă provocărilor.”

Adrian Filip, absolvent al programului Java: „Eu am avut întotdeauna interes față de tehnologiile software, în mod special de programarea acestora. Bursa Oracle mi-a oferit exact ce căutam: dezvoltarea cunoștințelor, social networking și studiul unui limbaj nou – Java. La lecții, tehnicile de abordare ale subiectelor au fost însoțite de exemple reale ale experților în domeniu, care sunt la curent cu ultimele tendințe. Am rămas plăcut surprins de faptul că, chiar dacă aveam puține cunoștințe în acest domeniu, am reușit să înțeleg foarte bine cursul, iar acest lucru demonstrează că oricine poate învăța ceva nou, dacă asta își dorește. Cursul se numește Java OCA, iar asta presupune că informația obținută are un spectru mult mai larg, accentul nu a fost doar pe învățarea limbajului, dar și a abilităților, cunoștințelor pe care trebuie să le posede un adevărat inginer software.”

Proiectul este parte a programului Tekwill Ambassadors Program, ediția „Scholarships”, o inițiativă prin care programele și oportunitățile de dezvoltare vin mai aproape de toți cei interesați și le oferă susținerea dar și resursele necesare pentru a atinge performanța în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor. Inițiativa a fost posibilă grație colaborării dintre Oracle University și Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC, a cărei scop este asigurarea accesului actualilor și viitorilor specialiști TIC din Moldova la cele mai relevante cursuri de instruire și oportunități de certificare internațională.

Details

Date:
September 2, 2020
Time:
12:00 pm
Shopping Cart
There are no products in the cart!
0