Skip to content
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

ANUNȚ PUBLIC PRIVIND PREZENTAREA PROPUNERILOR PENTRU COOPERAREA ÎN VEDEREA EXTINDERII REGIONALE A PROIECTULUI CENTRULUI DE EXCELENȚĂ ÎN DOMENIUL TIC – TEKWILL

November 7, 2019

Asociația Națională a Companiilor din domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (ATIC), are plăcerea de a informa despre extinderea Proiectului Tekwill pentru perioada august 2019 – iulie 2022, finanțat de către USAID și Guvernului Suediei. Scopul Proiectului este de a contribui la creșterea calității resurselor umane calificate pentru industria IT, promovarea inovației digitale în diverse sectoare – inclusiv la nivel regional, sprijinul startup-urilor tehnologice, educația antreprenorială și orientarea profesională a tinerilor talentați de pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Extinderea Proiectului va viza implementarea la nivel regional a programelor dezvoltate de Tekwill, adaptarea acestora la necesitățile educaționale regionale și stimularea activității de antreprenoriat inovațional local.

În acest context, echipa proiectului Tekwill este în procesul de evaluare a oportunităților de dezvoltare regională, iar printre programele vizate ar fi: Tekwill Academy Kids, Tekwill Academy, Startup AcademyICT Career Orientation, programele de suport pentru startup-uri, și altele (https://www.tekwill.mdhttp://tabere.tekwill.md/). Propunerile urmează a fi examinate în procesul de elaborare a Studiului de fezabilitate privind dezvoltarea centrelor regionale Tekwill.

Părțile interesate urmează să-și prezinte interesul și disponibilitatea de a deveni partener regional Tekwill și să demonstreze următoarele:

  1. Capacitatea de asimilare a conținutului programelor de instruire IT pentru copii, tineri talentați, profesioniști în domeniul TIC, dar și cei din domeniile conexe cu inovația digitală, precum și o prezentare succintă a numărului estimativ și profilului potențialilor beneficiari ai Proiectului Tekwill din raionul/regiunea vizată;
  2. Capacitatea de a consolida o echipă locală de administrare a extensiei regionale Tekwill, formatori și instructori locali, care vor fi ulterior pregătiți corespunzător, în cadrul Proiectului Tekwill;
  3. Oferta de spații/oficii disponibile (min. 200 m.p.), strategic amplasate, preferabil în apropierea instituțiilor de învățământ, care urmează a fi echipate ulterior în cadrul Proiectului Tekwill.
  4. Disponibilitatea de a co-investi în conținut, dotări, renovări de spații, etc. Cotă minimă de peste 50% de cofinanțare din partea partenerilor locali va fi luată în considerație primordial, pentru succesul Proiectului în regiunea dată.

Parteneriatele locale vor fi stabilite etapizat, în baza unor relații contractuale directe, în măsura, în care vor fi întrunite condițiile de participare la Rețeaua Tekwill și disponibilității/atragerii de fonduri necesare.

Exprimarea interesului și prezentarea informațiilor inițiale se va face până la data de 1 decembrie 2019, la adresa de e-mail: vtarlev@ict.md

Descarcă aici Formularul de prezentare a interesului pentru a deveni partener local/regional în Rețeaua Tekwill

Details

Date:
November 7, 2019

Venue

Tekwill
Studentilor 9/11
Chisinau, Chișinău 2048 Moldova, Republic of
Shopping Cart
There are no products in the cart!
0