Pe data de 19 ianuarie se va desfășura online un atelier destinat tuturor celor care doresc să experimenteze cu bazele de date SQL. Atelierul imbină teoria și practică și este cu intrare liberă. Cunoștințele de programare sau informatică nu sunt necesare, acesta fiind accesibil oricui. Scopul final al evenimentului fiind familiarizarea cu limbajul de interogare SQL și exersarea funcțiilor acestuia.

1. Introducere. Scurt istoric.
2. Introducerea noțiunii de tabel. Tipuri de date.
3. Interogările și clauzele SQL de bază (SELECT, TOP, DISTINCT)
4. Operatori utilizați în instrucțiunile SQL (/,*,-, +, %, <>, = etc.)
5. Filtrarea datelor în interogare (WHERE, IS NULL, LIKE, IN, BETWEEN, AND, OR, NOT)
6. Funcții de agregare (SUM, COUNT, AVG, MIN, MAX)
7. Interogări cu joncțiuni (INNER JOIN, LEFT JOIN, RIGHT JOIN, UNION)
8. Crearea unei baze de date. Crearea unui tabel.

Astfel, fiecare participant va realiza ghidat de către mentor o bază de date SQL și un tabel. La fel, va face cunoștință cu tipurile de date, interogări și cele mai des utilizate funcții în SQL. Participarea la eveniment fiind o ocazie perfectă pentru discuții cu mentorul despre cum să-ți construiești o carieră IT sau banking și cum sa faci primii pași în direcția aleasă.

Bazele de date SQL (Structured Query Language) sunt cele mai populare la nivel internațional, circa 41% dintre dezvoltatorii de software din întreaga lume au lucrat cel puțin odată cu Servere SQL. La fel, acestea sunt utilizate în bănci pentru stocarea datelor, iar știind SQL poți începe un job IT cât și în banking.

Participarea la eveniment este gratuită, tot ce trebuie să faci este să te înregistrezi pentru a rezerva un loc. Evenimentul va avea loc Online, iar participanții vor primi un email cu link-ul de participare cu o zi înainte.

Dacă aveți întrebări despre eveniment, nu ezitați să ne contactați pe Facebook, la numărul de telefon 079975242 sau email academy@tekwill.md

Data: 19 ianuarie

Ora: 18:00 – 21:00

Nivel: Fără experiență 

Preț: Gratuit

Limba: Română

Format online: Zoom

Învață noi competențe de lucru cu datele!

Aici poți consulta Politica de Confidențialitate Tekwill Academy și Termenii și Condițiile.