Pe data de 12 februarie se va desfășura un atelier destinat tuturor celor care doresc să învețe mai multe despre cum funcționează web-ul și API testing utilizând instrumentul Postman. 

Atelierul îmbină atât aspecte teoretice cât și concepte practice destinate participanților care se pot bucura de intrare liberă. Scopul final al evenimentului este formarea unei imagini de ansamblu a modului de operare a soluțiilor web, precum și obținerea unor abilități de lucru cu instrumentul Postman, necesar în activitatea inginerilor QA care mai devreme sau mai târziu vor asigura calitatea serviciilor web.

Testarea API este una cost efectivă care oferă feedback neîntârziat despre calitatea interfeței logice a unei aplicației de programare. Cunoașterea instrumentului Postman facilitează considerabil testarea serviciilor API și permite crearea unor structuri false cu ajutorul cărora se poate realiza testarea de integrare. Abilitățile lucrului cu Postman au tendința de a deveni un must-have la interviurile de angajare pentru pozițiile tehnice.

  • Introducere în comunicarea serviciilor web – APIs
  • Colecții Postman
  • Solicitări Postman
  • Medii și tipuri de variabile
  • Pre-request Scripts
  • Teste API în postman

Este recomandat ca în prealabil, participanții să aibă cunoștințe de bază despre testarea produselor software. Deși cunoașterea arhitecturii REST ar constitui un avantaj, aceasta nu este o condiție obligatorie. La atelier sunt așteptate persoanele care au absolvit cursurile de testare Tekwill Academy, cei care dețin poziția de QA Manual Engineer, studenți cu profil tehnic, developeri începători sau oricare altă persoană dornică de a învăța și cunoaște ceva nou.

Toți cei care vor veni la atelier vor fi nevoiți să instaleze Postman pe calculatorul personal pentru a putea opera cu sarcinile practice propuse în cadrul atelierului.

Acest atelier urmează a fi livrat de către Andrei SECU, care activează în calitate de QA Automation Manager pentru compania Code Factory Group, parte a grupului SoftwareMind. Andrei deține o experiență de 6+ ani în domeniul testării produselor software, care a fost acumulată în proiecte internaționale cu impact în sferele de finanțe, bănci, transport, crypto, gestionarea resurselor sau materialelor. Pe parcursul activității, a reușit să își confirme expertiza prin obținerea certificărilor profesionale de ISTQB Certified QA Engineer, Professional SCRUM Master, Professional Product Owner.

Locurile au fost suplinite.

Data: 12 februarie

Ora: 11:00 – 13:00

Nivel: Începător

Preț: Gratuit

Limba: Română

Locație: Tekwill, Str. Studenților 9/11

Află mai multe despre testarea cu Postman!

Aici poți consulta Politica de Confidențialitate Tekwill Academy și Termenii și Condițiile.