Skip to content

Tekwill Academy Blog.La o masă cu câștigătorii.

Am zis noi că despre Data Science Hackathon putem vorbi o lună… Uite avem o lună de la evenimentul care și până astăzi ne dă fiori.

Cu ocazia acestei aniversări, dorim să stăm de vorbă cu câștigătorii noștri și să aflăm din prisma lor ce înseamnă un Hackathon, ce poți învăța participând și ce oportunități a întâmpinat fiecare.


Deși am avut 3 echipe câștigătoare și fiecare dintre ea a primit câte un premiu bănesc, curios a fost să auzim că cel mai valoros pentru ei este… de fapt cu totul altceva.


“Am avut beneficii indirecte și oportunități nelimitate. Am făcut parte la crearea unei comunități tinere de data-scientiști care va genera în viitor idei și startup-uri inedite. Am interacționat cu participanți și am făcut share de cunoștințe și experiență” – ne-a povestit Nadejda Stratenco, din echipa Black Friday 13, deținătoare a locul 1 la categoria Business

Știm că foarte mulți dintre doritori se stingheresc să participe la astfel de evenimente din motiv că sunt începători și nu au experiența și cunoștințele necesare. Ei bine Liliana Andrusiv, din echipa câștigătoare Data Nomad a categoriei turism ne-a asigurat că totul este posibil. (Desigur dacă muncești)


“Noi ca o echipă novice în tot ce înseamnă Data Science, am pus la îndoială absolut tot ce făceam noi, doar pentru a ne asigura că îndeplinim cerințele și criteriile acestei competiții. Am depus o muncă colosală de teamwork, ca într-un final să fim pe locul I”.

Totuși, de ce să participi la un Hackathon? Am tot vorbit de timp petrecut fain, de noi prieteni, premii, dar dacă să vorbim mai serios?

Nadejda ne-a asigurat un Hackathon nu e doar distracție. (Cel puțin al nostru, hi-hi)


A fost o experienta unica si memorabilă! Primul hackathon, din care am invatat foarte multe: să optimizezi lucrul în echipă prin identificarea intereselor, punctelor forte și experiența fiecărui coleg de echipă, să faci brainstorming pe setul de date, să analizezi din perspectiva problemei și oportunităților de business, să fii open-minded spre orice soluție în baza modelului și indicatorilor relevanți, să înveți să faci un pitch presentation și să te descurci fără pregatire, să lucrezi în regim de stress-test, dar cu multă energie și entuziasm, să interacționezi cu mentori și juriu profesioniști și imparțiali!

Motivant, nu-i așa? Mergem cu all-in și vă mai oferim un insight de participare.
“Hackathon-ul este o oportunitate de excelentă pentru a-ți înțelege capacitățile tale de facto…Îndemn pe toată lumea să găsească acea picătură de curaj și să participe la astfel de evenimente.”

 

Nouă ne rămâne decât să inspirăm cu mândrie și să ne autoapreciem chiar și după o lună de acest eveniment


“Fiecare in parte a dat valoarea acestui eveniment care pentru mine a fost o experiență nouă și cu siguranță memorabilă! Organizarea până în cel mai mic detaliu a făcut ca evenimetul în sine să fie calitativ și productiv.”

Nu o spunem noi, o spune Eugenia Botnaru, care este și ea o câștigătoare a acestui eveniment. 😉

Mulțumim Eugenia și tuturor celor care ne-au lăsat doar vorbe bune. (și mai puțin bune de-asemenea). Anume voi ne ajutați să evoluăm și să găsim motivația de a mai organiza evenimente, pentru că știm că orice am face, vă vom revedea pe voi, tinerii dornici de a avea o carieră în IT și de aduce o schimbare.

(Și poate de a vedea iar echipa Tekwill Academy)

Autor: Adrealina Graur

Social Media Manager. Mereu în căutarea de fluturi în stomac, soare și vată de zahăr.

Shopping Cart
There are no products in the cart!
0