Skip to content
Prima Conferință Fintech Future din Republica Moldova a setat direcțiile domeniului Fintech

După un an de la lansarea primului Fintech Hub din Republica Moldova, acest spațiu a fost gazda Conferinței Fintech Future, eveniment care a adunat lideri și specialiști din industria fintech atât din Republica Moldova, cât și din România.

Pe 12-13 aprilie, Fintech Hub a găzduit un eveniment cu peste 140 de participanți, iar alte 1652 de persoane au urmărit conferința online. Conferința a adus împreună peste 25 de speakeri din domeniile bancare, de reglementare, sectorul privat, și edtech în Fintech, care și-au împărtășit experiența și expertiza în fața publicului. A fost o oportunitate unică pentru participanți să ia parte la discuții interdisciplinare și să înțeleagă mai bine modul în care inovația Fintech va modela viitorul industriei financiare.

„În contextul crizelor regionale, companiile din domeniul Fintech au demonstrat o remarcabilă capacitate de a colabora și identificare a soluțiilor inovatoare pentru a menține și dezvolta sectorul financiar. Suntem mândri să fim aici astăzi și să putem organiza evenimente de acest gen datorită parteneriatelor noastre solide și angajamentului comun pentru a impulsiona și promova acest sector vital. Ne-am concentrat asupra dezvoltării și inovării în sectorul financiar, dar și asupra colaborării cu autoritățile guvernamentale și autoritățile de reglementare pentru a crea un mediu favorabil inovației în industria Fintech. Astfel, putem fi siguri că acest sector va continua să crească și să prospere, contribuind la dezvoltarea economică a Republicii Moldova.” – ne spune John Riordan, șef-adjunct al Misiunii USAID în Moldova.

„Conferința de astăzi este o oportunitate unică de a explora și a înțelege modul în care industria Fintech va influența economia și societatea noastră în viitor. Integrarea Fintech în programele universitare este crucială pentru a pregăti studenții pentru schimbările rapide și inovațiile din domeniu. Colaborarea continuă între Academia de Studii Economice, Fintech Hub și actorii cheie din industrie oferă studenților oportunități valoroase de dezvoltare profesională și pregătire pentru o forță de muncă calificată în industria Fintech.” – este convins Alexandru Stratan, Rector Academia de Studii Economice din Republica Moldova.

„Comunitatea Fintech a realizat progrese semnificative în revoluționarea sectorului financiar într-un an de la lansarea Fintech Hub. Acest succes se datorează colaborării și inovației constante a membrilor săi, care au creat un mediu bun pentru dezvoltarea de noi produse și servicii inovative. Cu această dinamică în continuă evoluție, comunitatea Fintech continuă să își propună obiective mari și să caute noi oportunități de a-și îmbunătăți sectorul și de a oferi soluții inovative pe piață.” – ne spune Ana Chirița, Directoare Proiecte Strategice ATIC.

fintech-future-1fintech-future-1
fintech-future-2fintech-future-2
fintech-future-3fintech-future-3

Scopul evenimentului a fost de a conecta reprezentanții instituțiilor publice din domeniu cu entuziaștii pasionați de finanțe și IT, și de a oferi informații cu privire la evoluția reglementărilor și politicilor în domeniu.

Conferința Fintech Future a fost organizată de Fintech HUB și ASEM Academia de Studii Economice din Moldova, cu susținerea Proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie, în parteneriat cu maib, Mastercard, AC Technologies, Tekwill și ATIC.

More
STORIES

Shopping Cart
There are no products in the cart!
0