Business Growth Strategies

Învățați alături de un antreprenor de succes în industria IT la o serie de workshopuri despre Business Growth Strategies.

Vitalii Petrosyan este fondator și co-fondator a  mai multor companii IT din Armenia, Estonia, Moldova și Elveția, fiind direct implicat în calitate de CEO și director dezvoltare afaceri în 8 proiecte IT active. Realizarea sa cea mai notabilă este un produs cu peste 40 de milioane de descărcări la nivel mondial.

Scopul acestor serii de workshopuri este de a ajuta companiile cât și specialiștii din companiile IT să crească afacerea cu ajutorul unor noi competențe și instrumente.

Accentul major va fi pus pe studiile de caz reale pregătite de către mentor și rezolvarea practică în echipe. La fel, se pot pune la discuție și provocările participanților în creșterea componentei de Business.

Program

-types and structure of data

– what is the system?
– specifics of the systematic approach
– system data analysis
– set goals in numbers: how and why to set your goals in numbers?

– market as a system, types of markets
– why do you need market analysis?
– market analysis from open sources

– competitors as part of the system
– why do you need competitor analysis?
– analysis of competitors from open sources

– target Audience as part of the system
– why is target audience analysis needed?
– analysis of target audience from open sources

– types of channels
– how to identify right channels?

– intensive scaling
– extensive scaling

Grup țintă:

 • C-Level (CEO, CPO, CMO etc)
 • Fondatori afaceri
 • Project Manager
 • Product Manageri
 • Business/Product Analyst
 • Sales
 • Startup People
 • Toate persoanele care se implică în creșterea business-ului

Participantul trebuie să fie angajat într-o companie IT sau să facă parte dintr-un StartUp.

Mentor:

Participarea la eveniment este gratuită, doar catering este contra cost în cazul în care alegeți această opțiune. Tot ce trebuie să faceți este să vă înregistrați pentru a rezerva un loc. Evenimentul va avea loc offline, din acest considerent locurile sunt limitate.

Pentru orice întrebări despre eveniment, nu ezitați să ne contactați pe Facebook, la numărul de telefon 079975242 sau email academy@tekwill.md.

“IT Business Factory Moldova” este organizat de Banca Europeană Pentru Reconstrucție și Dezvoltare în parteneriat cu ATIC și suportul financiar al European Union in the Republic of Moldova”.

 

Data: 4-6 Decembrie
09:00 – 16:00

Ore:18

Locație: Tekwill (în persoană)

Limba: Rusă

Costul programului: Gratuit (sponsorizat de BERD)

Prânz: 30 euro (2prânzuri & patiserii)

Web Design Course

Acest curs de 50 de ore este conceput pentru a-i introduce pe începători în lumea designului web. Pe parcursul cursului, participanții vor învăța elementele de bază și metodologiile de lucru asupra unui website, vor înțelege principiile designului și vor dobândi experiență în crearea diferitelor elemente de design web.

Cursul va acoperi, de asemenea, concepte de design esențiale, inclusiv teoria culorilor și tipografia, împreună cu tehnici de design responsive. În cele din urmă, studenții vor învăța cum să transmită eficient design lor dezvoltatorilor.

Mentorul va ghida, va oferi feedback și va verifica progresul pe parcursul cursului.

Sesiunea 1: Introducere în Web Design și Design Thinking (2 ore)

În prima sesiune a cursului, participanții vor fi familiarizați cu conceptele de bază ale web design-ului. Această sesiune va pune accent pe introducerea cursanților în lumea fascinantă a designului web și în procesul creativ necesar pentru a crea site-uri web inovatoare și funcționale.

 • Prezentarea conținutului și obiectivelor cursului.
 • Înțelegerea importanței gândirii de design în designul web.
 • Explorarea procesului de design și etapele sale.

Sesiunea 2: Termene și structura unui website (2 ore)

În această sesiune de două ore, participanții vor explora termenii și conceptele esențiale legate de structura unui website. Cursul va aborda aspecte precum arhitectura informației, navigarea, paginile cheie și elementele comune ale unei pagini web. Studenții vor înțelege cum să organizeze conținutul în mod coerent și cum să creeze o experiență de utilizare fluidă și intuitivă pentru vizitatorii site-ului.

 • Înțelegerea structurii documentelor HTML.
 • Crearea titlurilor, paragrafelor, listelor și linkurilor.
 • Lucrul cu imagini și elemente multimedia.

Sesiunea 3-4: Principii de Design

Cursul va aborda concepte precum echilibrul, contrastul, ierarhia, spațiul negativ și altele, evidențiind importanța acestora în crearea unui design coerent și atractiv. Studenții vor avea oportunitatea de a analiza exemple de design reușit și de a aplica aceste principii în propriile lor proiecte practice, astfel încât să își dezvolte abilitățile de designer web.

 • Înțelegerea Box Model și motivul pentru care totul pe un site web este construit în acest mod.
 • Explorarea principiilor fundamentale de design, inclusiv echilibrul, contrastul și ierarhia.
 • Înțelegerea utilizării spațiului alb și cum afectează designul.
 • Aplicarea principiilor de design pentru a crea aspecte armonioase și vizual atrăgătoare.

Sesiunea 5-7: Găsirea Inspirației

În cadrul sesiunilor, cursanții vor fi ghidați în procesul de găsire a inspirației pentru proiectele lor de design web. Aceste sesiuni vor explora diferite surse de inspirație, cum ar fi site-uri web, galerii de design și platforme de social media, pentru a-i ajuta să își dezvolte creativitatea și să obțină idei inovatoare pentru design-urile lor.

 • Participanții vor învăța să analizeze și să deconstruiască designuri web inspiraționale, pentru a înțelege modul în care elementele vizuale și conceptuale au fost integrate pentru a crea o experiență captivantă pentru utilizatori.
 • Pe parcursul acestor sesiuni, vor fi încurajați să-și exprime propria viziune creativă și să aplice inspirația găsită în realizarea conceptelor de design web unice și interesante.

Sesiunea 8-10: Înțelegerea Layout-ului

Cursul se va concentra pe diferitele tehnici de layout utilizate în web design și va aborda subiecte precum sistemele de grilă, poziționarea elementelor și modul în care acestea contribuie la crearea unui design echilibrat și coerent.

 • Studenții vor învăța despre importanța designului responsive și modul în care pot adapta layout-ul pentru a se potrivi pe diferite dimensiuni de ecran, cum ar fi dispozitivele mobile, tabletele și desktop-urile.
 • Pe parcursul acestor sesiuni practice, participanții vor avea ocazia să aplice cunoștințele dobândite pentru a crea layout-uri eficiente și adaptabile, în concordanță cu ultimele tendințe și cerințe ale industriei de web design.

Sesiunea 11-13: Introducere în Figma (6 ore)

Participanții vor fi introduși în utilizarea platformei Figma, un instrument puternic pentru design și colaborare în echipă. Cursul va începe cu familiarizarea cursanților cu interfața și instrumentele oferite de Figma, astfel încât aceștia să se simtă confortabil în utilizarea platformei.

 • Studenții vor învăța să creeze machete și mock-up-uri cu o fidelitate redusă în Figma, oferindu-le posibilitatea să exploreze diferite idei și concepte într-un mod rapid și eficient.
 • Prin intermediul acestor exerciții practice, vor înțelege cum să organizeze elementele vizuale și să-și structureze proiectele pentru un design coerent.
 • Pe lângă crearea individuală, cursul va evidenția importanța colaborării în cadrul echipei și cu clienții.

Sesiunea 14-16: Proiectarea Interfețelor Utilizator (6 ore)

Cursul se va concentra pe detalierea aspectelor vizuale și a interacțiunilor pentru a da viață proiectelor lor de web design.

 • Cursanții vor studia teoria culorilor și tipografiei și vor înțelege cum să selecteze combinații potrivite pentru a crea un impact vizual puternic și o experiență de utilizare plăcută.
 • Vor fi încurajați să utilizeze principii de design și cunoștințe despre UX (experiența utilizatorului) pentru a asigura o interfață intuitivă și eficientă.
 • În plus, participanții vor învăța să adauge elemente vizuale precum pictograme, imagini și altele.
 • UX & Product Designer la RebetDot
 • Mentor al cursului Web Design
 • Founder of  Zlatan Design
 • 5+ ani de experiență
 •  

La finalul cursului vei primi un certificat de absolvire și o anexă unde vor fi scrise toate subiectele învățate la curs. Astfel, odată atașată în CV, angajatorul va avea mai multe informații despre nivelul tău de pregătire și competențele pe care le deții

Start: 14 Noiembrie

Nivel: Începător

Ore: 50

Marți, Joi: 18:30 – 20:30

Preț: 4800 MDL

Achitare în 2 rate

Online (ZOOM)

Limba de instruire: Română 

Învață secretele Web Design-ului!

Aici poți găsi Nota informativă de plată, Termenii și condițiile și Politica de confidențialitate.

Curs de Programare în Python

Lansăm un curs de Programarea în Python exclusiv pentru elevi! În acest curs captivant, vei învăța fundamentele programării și dezvoltării software utilizând Python, un limbaj versatil și puternic. De la conceptele de bază la proiecte avansate, te ghidăm pas cu pas într-o călătorie de învățare plină de descoperiri și realizări.

Continue reading

ISTQB Foundation Level Course

Cursul ISTQB Foundation Level reprezintă un pas fundamental pentru construirea unei cariere de succes în testarea software.

O certificare în CV-ul tău poate deveni bilet la interviul de angajare, dar obținerea acesteia este o provocare.

Examenul de certificare ISTQB este recunoscut la nivel global în industria de testare software și oferă un avantaj distinct în procesul de angajare.

Tekwill Academy fiind centru de certificare în Republica Moldova, a colectat informații de-a lungul anilor despre provocările avute în timpul examenelor, iar acum lansăm un curs ce te pregătește pentru certificarea ISTQB Foundation Level.

Absolvenții cursului vor primi o reducere de 50% la susținerea examenului.

Cursul are o durată de 36 ore în care participanții vor avea acces la:

 • Training-uri pe baza ultimei versiuni a syllabus ISTQB v4.0
 • Explicarea din punct de vedere practic a teoriei din syllabus
 • Simularea examenului 
 • Teste de pregătire
 • Materiale extra pentru pregătire

Atenție! Acest curs nu este despre a învăța pe de rost materialul oferit pentru examen, e despre a învăța cele mai bune practici și înțelege testarea proiectelor software.

Chiar și cei care nu și-au pus ca și scop certificarea, vor găsi cursul unul plin de experiențe.

Subiectele abordate:

 • Definiția și scopul testării
 • Importanța și necesitatea testării
 • Principii fundamentale ale testării
 • Noi obiective a testării
 • Testarea – activitate sau un rol
 • Schimbări în competențele necesare
 • Testarea în contextul ciclurilor de viață ale dezvoltării software
 • Nivele și tipuri de teste
 • Abordarea “Test First”
 • Integrarea DevOps
 • Abordarea “Shift-left”
 • Implimentarea retrospectivelor
 • Testarea de Mentenanță
 • Bazele testării statice
 • Mecanismul de feedback frecvent și revizuire
 • Prezentare generală a tehnicilor de testare
 • Tehnici de testare – Black-Box 
 • Tehnici de testare – White-Box
 • Tehnici de testare – Experience-Based
 • Elaborarea de artefacte – User Stories
 • Scrierea criteriilor de acceptanță
 • Utilizarea ATDD (Acceptance Test-Driven Development)
 • Planificarea testelor
 • Tehnici de estimare
 • Piramida de testare
 • Patruadrantul testării (Testing Quadrants)
 • Gestionarea riscurilor
 • Monitorizarea, controlul și finalizarea testelor
 • Suportul oferit de instrumente pentru testare
 • Beneficiile și riscurile testării automatizate
 • QA Automation/Manual Engineer at Crunchyroll Moldova
 • Experiență în mentorat la mai mult de 6 ediții de curs
 • Certificat ISTQB – Foundation Level
 • Certificat ISTQB Certified Tester, Agile Extension
 • Certificat ISTQB – Advanced Level Test Analyst

Grupul Țintă

 • Absolvenții cursurilor de testare manuală și automatizată Tekwill Academy
 • Ingineri QA Junior-Middle
 • Developeri care doresc să mărească orizonturile de cunoștințe
 • Persoane din IT care colaborează cu testerii 
 • Studenți ai facultăților IT care doresc o carieră în QA

Cursul ISTQB Foundation Level reprezintă un pas fundamental pentru construirea unei cariere de succes în testarea software. Acesta te pregătește pentru obținerea certificării și îți oferă cunoștințele și abilitățile necesare pentru a deveni un specialist de top în acest domeniu strategic.

Pregăște-te pentru succes! Înscrie-te acum la cursul ISTQB Foundation Level și începe să construiți viitorul tău în domeniul testării software.

Start: 14 noiembrie

Ore:36

Nivel: Începător

Preț: 4800 MDL

Marți, Joi: 18:30-20:30
Sâmbătă: 10:00

Format Hibrid: Online, ZOOM + Ihub

Limba de instruire: Română 

Pregătește-te pentru succes!

Bazele programării moderne cu .NET și C#

.NET este un framework de programare dezvoltat de Microsoft și este utilizat pe scară largă pentru crearea de aplicații robuste și scalabile web, desktop și mobile.

Acest curs este unul de 70 de ore, pentru începători, predat de un mentor profesionist.

Continue reading

HR & IT Recruitment Course

Dezvoltă-ți abilitățile în HR și Recrutare IT participând la cursul de mentorat ținut de specialiștii nostri din domeniu. 

Vei învăța cum să dezvolţi metode eficiente de recrutare şi angajare, motivare şi recompensare a angajaţilor, de creştere a productivităţii şi de construire a carierei. De asemenea, vei obţine cunoştinţe operative de specialitate pentru a şti cum să colaborezi îndeaproape cu managerii operaţionali şi cu directorii pentru a reduce costurile de personal. 

Fie că ești un profesionist experimentat sau ești la început de carieră, acest curs este conceput pentru a îți oferi cunoștințele și abilitățile necesare pentru a reuși pe piața competitivă de astăzi. 

Cursul este destinat pentru:

 • Profesioniști HR/Recruitment ce doresc să-și extindă cunoștințele
 • Persoane care fac HR în companii non-IT
 • Persoane care vor să înceapă o carieră în acest domeniu, dar nu au experiență
 • Manageri companii IT

Modulul I: Master the Art of IT Recruitment: A Comprehensive Guide

Ritmul de dezvoltare și concurența sunt foarte acerbe în domeniu IT, iar existența unui proces de recrutare eficient este esențial pentru a atrage cele mai bune talente. Din acest considerent, primul modul include în sine aspecte importante precum:

 • Definirea publicului țintă
 • Cele mai bune practici pentru a găsi candidați
 • Explorarea celor mai recente instrumente, tehnologii și canale eficiente de recrutare
 • Învățarea despre procesul de selecție, metodele de interviu și realizarea unei oferte de angajare
 • Examinarea în profunzime a importanței marketingului de recrutare, a indicatorilor de performanță (KPI) și a provocărilor cu care se confruntă recrutorii din industrie.
 1. About IT Recruitment. Its specifics. What are the responsibilities of an IT Recruiter? – 1h
 2. Target Audience. How we define it. Why do we need to know this information?  1h
 3. What is a candidate’s experience?  Definition. Processes. Best Practices. 2h
 4. Stages of an effective recruitment funnel. Why do we need it? 2h
 5. Active and passive recruitment. What are the differences? 1h 
 6. The most efficient Recruitment Channels. How to choose the right one. 1h
 7. Employee referral program in recruitment. 1h
 8. How to write an attractive job description. Best practices. 2h
 9. IT Basics that all it recruiters should know. 1h
 10. Active recruitment. What is Sourcing? Sourcing tactics, tools, techniques. 1h
 11. Reaching out. Linkedin Messages. 1h
 12. Types of Recruitment tools. What is an ATS? 1h
 13. Steps in the selection process. Roles and responsibilities.  1h
 14. Interview types and methods. 2h
 15. The importance of Recruitment marketing/ external employer branding. 1h
 16. How to create a Recruitment strategy. 1h
 17. Most important Recruitment KPIs. 2h
 18. How to make a job offer. 1h
 19. Recruitment challenges. 1h
 • Recruitment Manager la ISD
 • 5 ani experiență în IT Recruitment
 • Ambasadoare Tech Women 2021 în care a promovat activ oportunitățile domeniului IT pentru femei. 
 • Mentor În cadrul Programului de Mentorat 2021, 2022 in directia de recrutare. 

Modul II: The Future of HR: Empowering Your Company's Success

În cel de al doilea modul vei avea parte de cele mai recente tendințe în domeniul resurselor umane relatate prin exemple din experiența mentorului. În cadrul acestuia, vei învăța subiecte importante precum:

 • Contribuția resurselor umane la ciclul de viață al angajaților
 • Integrarea eficientă a angajaților și dezvoltarea strategiei de management al talentelor
 • Explorarea coaching-ului a mentoratului cat și a rolului brandului de angajator
 • Importanța implicării, motivației și bunăstării angajaților, precum și a impactului diversității și incluziunii la locul de muncă
 • Managementul performanței, compensațiilor și beneficiilor, cât și motivarea și retentia angajaților.
 1. HR Trends and evolution of Artificial Intelligence1h
 2. How to use Design Thinking in HR – 1h
 3. HR contribution to the Employee Lifecycle – 1h
 4. Components and benefits of Effective Onboarding – 1h
 5. How to develop your Talent Management strategy – 2h
 6. Components of a successful Learning & Development program – 1h
 7. Benefits of Coaching and Mentoring in the workplace – 1h
 8. How Employer Branding can help you grow your company – 2h
 9. Building your Employee Experience Strategy – 2h
 10. Difference between Employee Engagement and Motivation – 2h
 11. Importance of Well-being at work and how can impact the organization – 1h
 12. Benefits and challenges of Diversity and Inclusion at the workplace – 1h
 13. Conflicts in the workplace and how we solve them – 1h
 14. Factors that contribute to the business context of the Reward environment3h
 15. Evidence-based practice and decisions based on critical thinking
 16. Total reward understanding
 17. Challenges in creating a successful comp & benefit package
 18. Performance Management
 19. Components of Employee Recognition and Retention – 2h
 20. Why do people Leave or Remain with organizations – 1h
 21. The importance of Exit Interview  – 1h 
 • HR Business Partner la Cegeka.
 • +10 ani de experiență în domeniul Recrutării și al Managementului de Resurse Umane.
 • Masterat în Managementul Organizational la “Universitatea Alexandru Ioan Cuza”, Iași, România.
 • Certificare CIPD UK (Chartered Institute of Personnel and Development), “HR Diploma in People Management”.
 • Membra HR Committee din cadrul ATIC.

La finalul cursului fiecare participant va obține un certificat de absolvire și o anexă unde vor fi listate toate subiectele învățate la curs. Astfel, odată atașată la CV, angajatorul va avea mai multe informații despre nivelul de pregătire și competențele candidatului la poziție.

Start: 25 martie

Nivel: Începător

Ore: 50

Marti, Joi: 18:30-20:30
Sâmbătă: 10:00

Preț: 6000 MDL

Achitare în 2 rate

Locație: Offline, iHUB

Limba de instruire: Română & Engleză

Aici poți găsi Nota informativă de plată, Termenii și condițiile și Politica de confidențialitate.

Project Management Office Course

Obține certificare PMO, recunoscută la nivel mondial. La finalul cursului vei obține cunoștințe pentru a le aplica în proiecte, acces la materiale educaționale precum și pregătire pentru susținerea certificării ce asigură cunoștințele avansate în modul în care proiectele PMO se desfășoară și despre livrarea inițiativelor strategice în proiecte.

Continue reading

Front-End Development

Devino un web developer urmând programul Tekwill Academy perfecționat de către mentori în urma celor 6 ediții din ultimii 3 ani. Tehnologii ca Git, HTML, CSS, JavaScript vor fi învățate de la zero, astfel ca oricine să se poată alătura cursului, indiferent de background sau domeniu de activitate. Toate acestea vor fi aplicate într-un proiect pe tot parcursul cursului unde vei fi ghidat de către un mentor profesionist.

Continue reading

IT Project Management

Îmbunătățește-ți perspectivele de carieră prin dobândirea unor noi cunoștințe despre cele mai bune tehnici și instrumente utilizate în Project Management.

Acum la cursul de Project Management Waterfall ai ocazia să obții o bază solidă în managementul de proiecte IT și experiență în utilizarea practicilor potrivite. Pe parcursul instruirii vom explica aspectele teoretice, iar ulterior sub formă de proiecte individuale și de grup vom aplica în practică cele învățate.

Continue reading